luni, 19 martie 2012

a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut

Evrei 11:27 - Prin credinţă a părăsit el Egiptul, fără să se teamă de mânia împăratului; pentru că a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut.

                                                    II

                                  În Madian Moise este chemat, printr-o apariţie a lui Dumnezeu, să devină conducătorul israeliţilor: dinaintea unui rug aprins, care ardea fără să se mistuie, este îndemnat să-şi scoată încălţările, pentru că se afla în preajma lui Dumnezeu. Domnul i se dezvăluie ca fiiind Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac şi al lui Iacov; în loc să pronunţe vreun nume, El îi spune despre Sine Eu Sunt Cel Ce Sunt  Moise este trimis înapoi în Egipt, urmând să scoată din robie poporul lui Dumnezeu. El încearcă să refuze misiunea, între altele, pentru faptul că e un prost-vorbitor. Dumnezeu nu-i acceptă obiecţiile, spunându-i că fratele lui mai mare Aaron va vorbi pentru el. În Egipt, israeliţii îi recunosc pe Moise şi pe Aaron ca purtători de cuvânt. Amândoi îi cer faraonului să îngăduie poporului Israel o sărbătoare în cinstea Dumnezeului lor. Faraonul refuză, iar condiţiile de muncă li se înrăutăţesc israeliţilor. Vorbindu-i lui faraon, Moise îi vesteşte acestuia diferite plăgi care se vor abate asupra egiptenilor, ca urmare a comportamentului lor şi a conducătorilor lor.
    Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 11:27 - Prin credinţă a părăsit el Egiptul fără să se teamă de mânia regelui; ca şi cum L-ar fi văzut pe Cel-Nevăzut, a rămas neclintit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu