duminică, 29 aprilie 2012

"foc mistuitor"

Evrei 12:28 - Fiindcă am primit dar o împărăţie, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori, şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică;
Evrei 12:29 - fiindcă Dumnezeul nostru este "un foc mistuitor."

                                                 Dumnezeu ne-a făcut, pe fiecare în parte, ca să ne fie bine. Şi, ca să ne convingă de asta, şi apoi, convinşi, să ne întărească binele, Dumnezeu ne-a dat în dar o împărăţie, care nu se poate clătina. Nu ştiu dacă în închinarea pe care trebuie să I-o aducem pentru aceasta, trebuie să ne fie frică de Cel care ne-a făcut un astfel de dar, nu ştiu dacă trebuie să ne temem de faptul că Dumnezeul nostru este "un foc mistuitor" mai tare decât de faptul că noi merităm mistuirea. Neascultându-I vocea cerească, ne supunem noi înşine mistuirii. Eu cred că trebuie să fie mai mare frica de noi, de slăbiciunile noastre în a ne apropia de desăvârşire, de neputinţele noastre de a ne face capabili de dragostea cu care ne iubeşte Creatorul. Trebuie, ar trebui să fim asemănători cu El, mai ales în dragoste. În dragoste Dumnezeu este un foc mistuitor. Mistuirea în şi din dragoste ar trebui să fie mistuirea pe care ne-o dorim, o mistuire care nu ne mistuie, ci ne împlineşte şi ne încurajează.
      Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 12:28 - De aceea, pentru că noi primim o împărăţie de nezdruncinat, să mulţumim prin aceea că'ntru evlavie şi frică Îi aducem lui Dumnezeu bineplăcută slujbă.
Evrei 12:29 - Căci Dumnezeul nostru e foc mistuitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu