vineri, 30 decembrie 2011

binecuvântare de la Dumnezeu

Evrei 6:7 - Când un pământ este adăpat de ploaia care cade adesea pe el, și rodește o iarbă folositoare pentru cei care lucrează, capătă binecuvântare de la Dumnezeu.
Evrei 6:8 - Dar dacă aduce spini și mărăcini, este lepădat și aproape să fie blestemat, și sfârșește prin a i se pune foc.

                                                                           Ploile le dă pentru toți Dumnezeu, rodirea de după ploi tot El o hotărăște, dar în urma îngrijirilor pe care le dă omul. Dumnezeu a hotărât să crească plante după ploi, dar omul face ca aceste plante să fie  iarbă folositoare  ori  spini și mărăcini  omul lucrează, iar Dumnezeu binecuvântează lucrarea, dacă ea merită binecuvântare, sau nu o binecuvântează, dacă ea merită nebinecuvântare. Fiind un Dumnezeu drept, Dumnezeu nu poate face altfel. Omul are munca, munca fizică sau munca spirituală, iar Dumnezeu, funcție de munca omului, hotărăște dacă va fi binecuvântare sau nebinecuvântare. Muncind, dar greșind, degeaba sperăm noi oamenii, că vom primi binecuvântări. E greșit să credem că Dumnezeu ne dă binecuvântările deodată cu ploile, El dă binecuvântări doar dacă noi Îi îmbogățim ploile. Ploile trimise de Dumnezeu pot fi ”curate” sau ”acide”, pot crește și trezi la viață plante care păreau distruse, sau pot distruge plante care păreau viguroase. Totul depinde de Dumnezeu, dar Dumnezeu nu face nimic fără om!
       Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 6:7 - Când un pământ bea ploaia ce-i vine adesea și rodește iarba folositoare celor pentru care a fost lucrat, el binecuvântare de la Dumnezeu primește;
Evrei 6:8 - dar dacă face spini și ciulini, atunci netrebnic se face și-i aproape de blestem; iar sfârșitul îi este să ardă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu