luni, 19 decembrie 2011

să rămânem tari în mărturisirea noastră

Evrei 4:14 - Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămânem tari în mărturisirea nostră.
Evrei 4:15 - Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.
Evrei 4:16 - Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.

                                                        Cuvântul  mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri  uneori nu numai ne mângâie, ci pătrunde până în profunzime, ne răscoleşte, face să ne punem întrebări, nu ne lasă cum ne-a găsit. Dar toate aceste răscoliri nu ne sunt provocate de cineva care ne vrea răul, ci de un Mare Preot care are  milă de slăbiciunile noastre.  Sabia este un simbol al nobleţii şi al curajului, al forţei şi al puterii, al dreptăţii. Şi iată: Cuvântul lui Dumnezeu ... mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri  dar  un Mare Preot care are milă de slăbiciunile noastre  ceea ce nu înseamnă însă că, milos fiind, ni le tolerează, ci că, precum sabia cu două tăişuri, lucrează asupra noastră şi mângâindu-ne şi răscolindu-ne, până acolo încât să ne facă să vrem să devenim demni de harul pe care ni l-a pregătit. 
  Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 4:14 - Drept aceea, având noi un Mare Arhiereu Care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să ne ţinem cu tărie mărturisirea;
Evrei 4:15 - că nu avem un Arhiereu care să nu poată suferi cu noi în slăbiciunile noastre, ci Unul după asemănarea noastră întru toate ispitit, în afară de păcat.
Evrei 4:16 - Să ne apropiem deci cu încredere de tronul harului, pentru ca milă să primim şi har să aflăm spre ajutor la vreme potrivită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu