duminică, 4 decembrie 2011

dacă I-a supus toate, nu I-a lăsat nimic nesupus

Evrei 2:5 - Întradevăr, nu unor îngeri a supus El lumea viitoare, despre care vorbim.
Evrei 2:6 - Ba încă cineva a făcut undeva următoarea mărturisire: "Ce este omul, ca să-ţi aduci aminte de el, sau fiul omului, ca să-l cercetezi?
Evrei 2:7 - L-ai făcut pentru puţină vreme  mai prejos de îngeri, l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, l-ai pus peste lucrările mâinilor Tale;
Evrei 2:8 - toate le-ai supus sub picioarele lui." Întradevăr, dacă I-a supus toate, nu I-a lăsat nimic nesupus. Totuşi, acuma încă nu vedem că toate Îi sunt supuse.

                                                                 Omul, încoronare a creaţiei divine vizibile. Dar mulţi oameni, deşi toţi la fel în voinţa divină, nu vor să simtă cui Îi sunt supuse toate. Şi mai ales el, omul! Fără să fie vorba de o supunere înrobitoare, căci Stăpânul vrea să spele picioarele robilor Săi, ci fiind vorba de o supunere în iubire, ea tot supunere este. Numai că, spre deosebire de acea supunere de care se tem unii, aceasta întru Cristos e aducătoare de nespus de mari fericiri. Şi aici trecerea aceasta, de la supunerea creaţiei vizibile omului, la supunerea creaţiei vizibile care-l include pe om, lui Isus.  Nici nu-şi dau seama de ce se lipsec cei care vor să se lipsească de Isus.
  Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 2:5 - Că nu îngerilor le-a supus El lumea viitoare despre care vorbim.
Evrei 2:6 - Dar cineva a mărturisit undeva, zicând: "Ce este omul, ca să-Ţi aminteşti de el? sau fiul omului, ca să-l cercetezi pe el?
Evrei 2:7 - Micşoratu-l-ai pentru o clipă mai prejos de îngeri; cu slavă şi cu cinste l-ai încununat ţi l-ai pus peste lucrul mâinilor Tale.
Evrei 2:8 - Tu pe toate le-ai supus sub picioarele lui." Şi dacă I le-a supus pe toate, atunci nimic nu I-a lăsat nesupus. Dar acuma noi încă nu vedem că toate I-au fost supuse.

2 comentarii:

  1. despre mantuire
    http://agonia.ro/index.php/author/23304/cristiana_pricop

    am avut o revelatie cu 10 ani in urma
    si, dupa asta,
    am inteles Ideea principala a Bibliei
    complet diferit de toate religiile lumii

    Biblia vorbeste despre o Separare Finala (Judecata de Apoi)
    intre "cei buni" si "cei rai"

    si am primit intelegerea
    ca aceasta separare nu va fi INTRE categorii diferite de oameni
    unii "buni" si altii "rai"

    ci va fi o separare INTERIOARA in fiecare suflet, in fiecare individ
    (care va fi vindecat de boala pacatului
    si va ramane numai esenta sa divina, chipul si asemanarea lui Dumnezeu)

    astfel noi, toti oamenii, (fiecare barbat si fiecare femeie)
    vom fi mantuiti, salvati,
    si vom merge in Imparatia cerurilor
    noi toti vom merge ACASA
    exact opusul a ceea ce actualele religii predica

    si mai poti cauta textele semnate cristianas43 aici http://groups.yahoo.com/group/dialogevanghelicortodox/message/22031)
    God bless U all

    RăspundețiȘtergere
  2. Explică-mi te rog: dacă "noi toţi vom merge ACASA," atunci care e logica acestei vieţi? şi de ce Dumnezeu nu a hotărât nemurirea noastră chiar atunci, în momentul "Adam şi Eva" dacă acum, şi în tot răstimpul de atunci încoace deci, mântuirea tuturor e sigură? Şi ce ne facem cu moartea care pe toţi ne aşteaptă, dacă toţi suntem deja mântuiţi? ce rost ar mai avea ea? şi viaţa aceasta ce rost ar mai avea?
    Matei 5:20 - Căci vă spun, că dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.
    Apocalipsa 21:8 - Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinători la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.

    RăspundețiȘtergere