duminică, 11 decembrie 2011

ci îndemnaţi-vă unii pe alţii

Evrei 3:12 - Luaţi seama, dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul-Cel-Viu.
Evrei 3:13 - Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: "Astăzi" pentru ca niciunul dintre voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.

                                    Inimă necredincioasă, inimă rea, inimă despărţită de Dumnezeu, inimă predispusă spre păcate... Inima necredincioasă nu ascultă glasul lui Dumnezeu, dar nu ascultă nici glasurile omeneşti, ea vieţuind într-o împietrire care i se pare întăritoare. Inima astfel împietrită, admirându-şi împietrirea şi lăudându-se cu ea, acolo va rămâne, în acea împietrire din care numai Dumnezeu ar mai putea-o scoate, Acel Dumnezeu pe care, chiar din cauza împietririi inimii lor, cei cu inima împietrită nu Îl înţeleg, deci nu Îl iubesc. Şi aşa cum respectă alegerea celor care-L iubesc, Dumnezeu respectă şi alegerea celor cu inima împietrită. "Astăzi" pentru cei cu inima împietrită înseamnă "Niciodată", după cum "Astăzi" pentru cei care aleg să nu vrea să se despartă de Dumnezeul-Cel-Viu, înseamnă "Chiar în acest moment".
 Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 3:12 - Luaţi aminte, fraţilor, ca nu cumva în vreunul dintre voi să fie o inimă vicleană în necredinţă, care să vă îndepărteze de la Dumnezeul-Cel-Viu.
Evrei 3:13 - Dimpotrivă, unii pe alţii îndemnaţi-vă în fiecare zi, atâta vreme cât putem s-o chemăm "Astăzi", pentru ca nimeni dintre voi să nu se învârtoşeze cu înşelăciunea păcatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu