sâmbătă, 14 ianuarie 2012

și tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia

Evrei 7:26 - Și tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărțit de păcătoși și înălțat mai presus de ceruri,
Evrei 7:27 - care n-are nevoie, ca ceilalți mari preoți, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale, și apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut odată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine Însuși.
Evrei 7:28 - Într-adevăr, legea îi pune mari preoți pe niște oameni supuși slăbiciunii; dar cuvântul jurământului, făcut după ce a fost dată legea, pune pe Fiul, care este desăvârșit pentru veșnicie.

                                                                                                  Fiind desăvârșit, Cristos realizează o preoție desăvârșită.  sfânt, nevinovat, fără pată, despărțit de păcătoși și înălțat mai presus de ceruri  Cristos vine printre noi, se face Mare Preot, se sacrifică prin vărsare de sânge sfânt, pentru că noi oamenii aveam nevoie de aceasta tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia  Cristos a stropit cu sângele Lui nu dus dincolo de perdeaua dinlăuntru (Levitic 16:15)  ci adus de acolo. Cu acest sânge al Său a stropit capacul ispășirii, pentru a face din ispășire o virtute desăvârșită, căci ea e săvârșită de Fiul, care este desăvârșit pentru veșnicie.   În Vechiul Testament se spune că, de obicei, ispășirea este obținută prin jertfe, dar Dumnezeu spune despre sângele ispășitor  vi l-am dat ca să îl puneți pe altar, ca să slujească de ispășire pentru sufletele voastre  (Levitic 17:11)  Ispășirea este obținută nu atât datorită valorii victimei, deși și de ea trebuia ținut seama, ci pentru că aceasta este calea arătată de Dumnezeu pentru obținerea ei. Moartea este plata pentru păcat  fără vărsare de sânge nu există iertare  Ispășirea aceasta ne vine din dragostea lui Dumnezeu, nu este ceva smuls cu forța de la un Tată aspru și refractar, desăvârșit desigur în dreptatea Sa, dar absolut inflexibil, căci, iată! vine chiar Fiul Lui iubit, și iubitor, să o facă. Ispășirea aceasta ne arată dragostea Tatălui și dragostea Fiului, unite prin Spirit Sfânt, ai căreia receptori trebuie să fim noi, cei supuși slăbiciunilor, spre a ni le înțelege mai bine, și deci, a ne vindeca mai ușor.
    Scriu aici și traducerea lui B. Anania: 
Evrei 7:26 - Un Arhiereu ca Acesta ne și trebuia nouă: sfânt, lipsit de răutate, fără pată, osebit de cei păcătoși și devenit mai înalt decât cerurile,
Evrei 7:27 - Care nu are nevoie, pecum arhiereii, ca-n fiecare zi să aducă jertfe, întâi pentru propriile lui păcate și apoi pentru ale poporului, căci El a făcut aceasta o singură dată, aducându-Se jertfă pe Sine Însuși.
Evrei 7:28 - Căci legea așază arhierei oameni supuși slăbiciunii, dar cuvântul jurământului, care a venit mai târziu decât legea, a așezat un Fiu desăvârșit ”în veac.”

6 comentarii:

  1. Sa-ti spun povestea mea,suflet frumos...
    De cand ma stiu l-am cautat pe Dumnezeu,pretutindeni,cu tot ceea ce sunt,prin EL.
    Dupa ani si ani de cautari infrigurate,dureri mute,intrebari fara raspuns,intr-o zi EL mi-a vorbit:"Suflete,vrei sa ma cunosti?""Da,Doamne!""Atunci,ridica-te spre MINE!Cu ochii atintiti spre cer,cladeste-ti in fiecare zi o piramida din pietrele-pacate pe care le savarsesti zilnic!Cand vei termina de cladit,MA vei gasi!Nu privi in jos,numai spre MINE sa privesti,iubindu-MA cu toata fiinta ta!"
    Asa am inceput sa cladesc zilnic si cu mirare am vazut ce repede se ridica piramida pacatelor mele,pietrele-pacate devenind din ce in ce mai putine,pana in ziua in care am simtit ca daca mai asez o piatra,o singura piatra,nu voi mai avea loc pt.picioarele mele si m-am rugat:Doamne,nu mai am loc,ce sa fac sa nu cad?""Nu mai pacatui,caci de o vei face,va trebui iar sa-ti aduni pietrele si sa zidesti piramida,tu alegi,EU SUNT mereu aici,asteptandu-te!"imi raspunse Domnul"!
    Din ziua aceea traiesc in iubire,din iubire!
    Iarta-ma daca ti-am rapit prea mult timp,lumina si iubirea sa te insoteasca,suflet frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amael...Amael...suflet minunat....Amael
      îți știi îmbrăca atât de minunat în cuvinte frumusețea spirituală încât admirația cititorului îi dă și lui aripi spre înălțare
      Amael....Amael...aripă de înger...Amael

      Ștergere
  2. am o intrebare: de ce ti-ai ales acest subiect pentru blog?;-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prea înțeleg întrebarea Ioana...dar un răspuns ar fi: pentru că e un subiect fermecător din toate punctele de vedere.

      Ștergere
  3. =*Da* _ Frumos titlu: -“și tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia”,

    ... _ “Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant” _ Luca 18/8, ...sau, cumva credeti voi ca prorocii au gresit [?!] _ Matei 13/57, _ Marcu 6/4; _ Ioan 4/44, ...pentru ca nu ati inteles ca prorocii au vorbit despre Cel care Va Veni _ Ioan 4/25, ...si, despre care lumea nu va sti cum va fi chemat _ Romania 10/14, ...despre care este scris ca va fi ridicat _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22; 7/37, ...si trimis _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012, ...cu toate ca este clar scris _ Romania 5/14, ...[si], de aceea este scris _ Isaia 6/[8],9, ...implicit despre “pecetluirea cartii pana in vremea sfarsitului” _ Daniel 12/4,9, ...adica, a sfarsitului Tainei _ Apocalipsa 10/7; _ Romania 16/25, ..."pana in ziua de Astazi" _ Romania 11/8.

    = Cu stima. –Mesia _ Cel fagaduit _ Deut.18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22; _ Ioan 4/25, -Eu, cel care vorbesc cu tine, sint Acela _ Ioan 4/26, ...despre care nu ati auzit _ Romania 10/14, ...credinta venind in urma auzirii Cuvantului Meu _ Romania 10/17, ...pentru cine are urechi de auzit, si aude _ Matei 11/15; _ Luca 8/8.

    RăspundețiȘtergere
  4. =*Teo Dor*, ...-Te-am rugat sa nu mai conditionezi postarile de mesaje de "Aprobare", ...pentru ca este posibil ca tu sa nu-Mi intelegi vorbirea _ Matei 13/34,35, ...respectiv, este posibil sa fii dintre cei care "nu-ti este dat sa poti primi Cuvantul Acesta" _ Matei 19/11, ...cuvantul care hraneste _ Matei 4/4, ...dar vorbesc degeaba, ...-Este posibil sa ai urechi, si doar atat _ Matei 11/15, ...si potrivit prorociilor _ Luca 8/18.

    = Nu-ti mai scriu nici un mesaj, ...dormi in continuare _ Isaia 21/11,2012, ...si ai grija sa nu cumva sa gresesti si sa aprobi postarea acestui mesaj.

    = Cu stima. -Mesia.

    RăspundețiȘtergere