joi, 19 ianuarie 2012

toți Mă vor cunoaște

Evrei 8:11 - ”Și nu vor mai învăța fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: Cunoaște-L pe Domnul! Căci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei;
Evrei 8:12 - pentru că le voi ierta nelegiuirile, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor.”
Evrei 8:13 - Prin faptul că zice ”un nou legământ” a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire.

                                                                                                        Toți de la cel mai mic până la cel mai mare  Îl vor cunoaște pe Domnul noului legământ, nemaifiind necesar ca fiecare să-i învețe pe alții zicând: Cunoaște-L pe Domnul!  căci acum cunoașterea de Dumnezeu este pusă în mintea tuturor, scrisă în inima tuturor. Îl descoperim pe Dumnezeu cercetându-ne inima, sufletul și mintea. Îl vom cunoaște cu inima pentru că trebuie să-L iubim, Îl vom cunoaște cu sufletul pentru că trebuie să-L preamărim, Îl vom cunoaște cu mintea pentru că trebuie să-L știm. Și vom descoperi astfel că Dumnezeu din interiorul nostru este identic cu Dumnezeu din ceruri, revelat din Biblie: El este Tată, El este Fiu, El este Spirit Sfânt, fiecare separat toți trei împreună. Și vom descoperi că Bunul Dumnezeu din inima noastră este Dumnezeul Bun din ceruri, care iartă nelegiuirile, că Bunul Dumnezeu din sufletul nostru este Dumnezeul Bun care, dacă este bun și omul, nu își va mai aduce aminte de păcatele lui, cu toate că El nu uită nimic, că Bunul Dumnezeu din mintea noastră este Dumnezeul Bun din ceruri care, dacă vrea, poate trece peste fărădelegile noastre, dacă și noi vrem.
      Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 8:11 - ”Și nu va mai învăța fiecare pe vecinul său și fiecare pe fratele său, zicând: Cunoaște-L pe Domnul! fiindcă toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic al lor până la cel mai mare;
Evrei 8:12 - că milostiv voi fi cu nedreptățile lor, iar de păcatele lor nu-Mi voi mai aduce aminte.”
Evrei 8:13 - Dar zicând ”nou” l-a învechit pe cel dintâi. Iar ceea ce se învechește și îmbătrânește, aproape-i de pieire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu