vineri, 27 ianuarie 2012

oamenilor le este rânduit să moară o singură dată

Evrei 9:27 - Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
Evrei 9:28 - tot așa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ci ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă.
                                                                                Prima venire a Domnului a fost a sacrificiului. A doua venire va fi a iertării, căci de iertare toți avem nevoie, și cei care vor fi mântuiți și ceilalți. Fără iertare nu poate fi mântuire. Dar oare iertarea celor nemântuiți cum să o înțelegem? Sau poate spune cineva că ei nu vor fi iertați? Eu cred că așa cum fără iertare nu poate fi mântuire, fără iertare nu poate fi nici acuzare. Nu cred în distrugerea finală a celor nemântuiți, căci dacă așa ar fi, Dumnezeu Și-ar știrbi mult milostenia, lucru pe care El desigur nu îl face. Și apoi iată: oamenilor le este rânduit să moară o singură dată  ceea ce, evident, înseamnă că a doua moarte nu va exista pentru nici un om. Nu cred în distrugerea finală a celor nemântuiți, cred că ei vor trăi în veșnicie veșnic separați de Dumnezeu. Ceea ce va fi deja o mare pedeapsă, un Iad arzător, contrar mântuirii, un Rai împlinitor, rânduit desigur celor ce-L așteaptă acum pe Mesia.
   Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 9:27 - Și așa cum oamenilor le este rânduit ca o singură dată să moară - după care e judecata-,
Evrei 9:28 - tot astfel și Hristos, după ce o singură dată a adus jertfă ca să ridice păcatele multora, a doua oară fără de păcat Se va arăta celor ce-L așteaptă spre mântuirea lor.

6 comentarii:

  1. Eu imi permit sa completez ceea ce tu spui,cei ce nu sunt inca mantuiti traiesc iadul in ei,pe pamant,despartiti fiind de Dumnezeu care in afara de VIATA,este si IUBIRE CREATOARE si INTELEPCIUNE ATOTCUPRINZATOARE.Cei "nemantuiti"sunt cei care nu au descoperit inca samanta sfanta pe care Dumnezeu a sadit-o in ei,sunt aceia care sunt doar cladire fara viata,sunt acei care se inchina peretilor si icoanelor din biserici fara sa traiasca viu pe Dumnezeu in ei.Ei sunt morti vii traind in iadul suferintei din ignoranta si lipsa de iubire si cei care cauta cu infrigurare ceea ce este manifest in afara lor in loc sa se indrepte spre IZVORUL VIETII din interiorul lor.
    Aici au o mare raspundere cei ce servesc pe DUMNEZEU pe pamant caci in eternitate vor fi judecati si din mainile lor vor fi cerute toate sufletele pe care le-au pastorit pe pamant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Amael ! ar fi nevoie de multe explicații: mântuirea noastră, o continuitate...da! e frumos!...iadul o continuitate...da! așa este! ,,,raiul, la fel! Asta înseamnă, de fapt, că noi încă de aici ne trăim eternitatea?

      Ștergere
  2. Noi suntem eterni,asa cum INSUSI DUMNEZEU ETERN ESTE,ai inteles perfect ce am vrut sa spun!!!Doar tarana,trupul nostru se desface in "moarte"in elementele din care a fost creeat,dand viata altor vietati si uite asa tarana se intoarce in tarana,dand insa viata mai departe...
    Spiritul se intoarce si el in spirit,dand SPIRITULUI ceea ce de drept II apartine.Moartea este o iluzie,totul este VIATA!!!
    Mantuirea noastra consta in a inlatura iluziile cu care ne chinuim de o eternitate,mantuirea este recunoasterea adevarului a ceea ce suntem de fapt,noi traim realitatea vietii pe diferite nivele de perceptie,asta e tot!!!Noi putem trai in IMPARATIA CEREASCA de care ne-a vorbit atat de frumos si simplu iubitul nostru SFANT ISUS prin IUBIREA a tot si toate si venerarea CREATORULUI pe toate nivelele noastre de perceptie!!!Iadul il traiesc cei ce in ignoranta traiesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,acum nu ne ramane decat sa ne rugam smerit,asta insemnand cu veneratie lui DUMNEZEU pentru cei ce pastoresc turma terestra,sa le ia valul ce ii desparte de ADEVAR si sa nu le mai predice oamenilor teroarea ci IUBIREA si SPERANTA!!!!

    RăspundețiȘtergere