luni, 16 ianuarie 2012

Ei fac o slujbă care este chipul și umbra lucrurilor cerești

Evrei 8:3 - Orice mare preot este pus să Îi aducă lui Dumnezeu daruri și jertfe. De aceea era de trebuință ca și celălalt Mare Preot să aibă ceva de adus.
Evrei 8:4 - Dacă ar fi pe pământ, nici n-ar mai fi preot, fiindcă sunt cei care aduc darurile după lege.
Evrei 8:5 - Ei fac o slujbă care este chipul și umbra lucrurilor cerești, după poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea să facă cortul: ”Ia seama!” i s-a zis ”să faci totul după chipul arătat pe munte!”

                                                                                                       Înălțarea Domnului înseamnă și legitimarea Lui ca Mare Preot. De atunci preoția pământească, având un Mare Preot în ceruri, trebuie să devină oglinda preoției cerești. Este, de fapt, desigur cu schimbările cuvenite, aceeași preoție în esență pentru care Moise a primit poruncă de la Dumnezeu să vegheze a fi împlinită. Dar porunca nu s-a mai respectat, împlinirea nu s-a mai îndeplinit, de aceea a trebuit și această poruncă reamintită și reînnoită. Reînnoirea s-a facut chiar prin trimiterea Marelui Preot printre noi, pentru a începe continuarea unei preoții până atunci atât de pământească, iar de atunci trebuind să aibă chipul și umbra lucurilor cerești     și anume, a acelui Cer în care sălășuiește din vecie Marele Preot.
      Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 8:3- Fiindcă orice arhiereu este pus să aducă daruri și jertfe; ca urmare, era de trebuință ca și Acesta să aibă ceva de adus.
Evrei 8:4 - Dacă deci ar fi pe pământ, El n-ar fi nici măcar preot, de vreme ce sunt aceia care aduc darurile potrivit legii,
Evrei 8:5 - cei ce slujesc pecetea și umbra celor cerești, așa cum dumnezeiește i s-a poruncit lui Moise când avea să ridice cortul: ”Ia seama!” i se spune ”să faci totul după izvodul ce ți-a fost arătat pe munte!”

2 comentarii:

  1. Cel ce nu are nimic de dat pe pamant,se da pe sine insusi Celui caruia de drept ii apartine.
    Binecuvantarea, harul si iubirea Celui caruia tu ii apartii sa te umple,Dor,ca pe Sfantul Graal care a fost Domnul nostru Isus Cristos!
    Aici,intr-o limba care mi-a vrajit sufletul,RUGA LUI!
    http://youtu.be/mUXM10Vj0P4

    RăspundețiȘtergere