duminică, 15 ianuarie 2012

avem un Mare Preot

Evrei 8:1 - Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot,  care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi în ceruri,
Evrei 8:2 - ca slujitor al Locului preasfânt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de om, ci de Domnul.

                                                                                                                Suntem atât de supuși slăbiciunilor încât ne este necesar un astfel de Mare Preot ca să fim salvați, un Preot așezat în ceruri, la dreapta scaunului de domnie al Măririi slujitor acolo într-un cort ridicat nu de om, ci de Domnul. Adică de El Însuși. Dar acum El e așezat acolo după ce ne-a dovedit marea Lui iubire, venind să slujească și în corturi ridicate de mâini omenești. Este, aceea a Marelui Preot, o preoție venită din ceruri, care se continuă în ceruri, acolo unde Domnul Însuși a ridicat un sanctuar, al cărui copie Dumnezeu a vrut să fie cortul lui Moise, cort atât ca și construcție cât și ca spațiu cuprins de construcție. Spațiu care apoi, pe pământ, s-a mutat în templu, iar din templu în biserici. 
   Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 8:1 - Dar lucrul cel mai de seamă în cele spuse este acela că noi un astfel de Arhiereu avem, Care a șezut de-a dreapta tronului Slavei în ceruri,
Evrei 8:2 - slujitor al altarului și al cortului celui adevărat, pe care nu un om l-a ridicat, ci Dumnezeu.

15 comentarii:

  1. Ruga lui Amael
    Doamne,izvor al vietii,al iubirii si intelepciunii,binecuvant si sfant,primeste-ma la Tine..
    Ia-mi inima si umple-o cu iubirea Ta sfintind-o ca sa ma pot ruga Tie smerit si pur.Din intunericul pacatului m-ai scos iubindu-ma asa cum sunt,iubeste-i Doamne pe toti fratii mei cum m-ai iubit pe mine...
    M-ai chemat cu DOR la Tine si am auzit chemarea Ta,cheama-i pe toti fratii mei traitori pe pamant cum m-ai chemat pe mine.Gol,strain,calator pe pamant,mi-ai fost singurul sprijin in disperarile mele,sprijina-i,Doamne,pe toti fratii mei cum m-ai sprijinit pe mine...
    Indiferent mi-ai fost in anii ratacirilor mele pana Te-am cunoscut,cea mai cumplita durere am simtit cand Te-am tradat,cea mai coplesitoare iubire m-a umplut dupa ce Te-am tradat caci Tu m-ai iubit si mi-ai iertat tradarile aratandu-mi LUMINA.Arata si fratilor mei pelerini pe pamant LUMINA si IUBIREA pe care mi le-ai aratat mie...De cand Te-am cunoscut in taina inimii mele,nu mai pot trai fara prezenta Ta.Cand ma unesc cu Tine in inima,ma umpli de iubire atat de mult incat simt ca mi-e pieptul prea stramt pt. o iubire atat de mare.Umple-i,Doamne,pe toti fratii mei asa cum ma umpli pe mine...Eu fara Tine sunt gol si sarac,Tu ai sadit in mine samanta Ta,prin Tine cresc prin Tine simt,prin Tine vad frumusetea creatiei Tale,Prin Tine aud muzica feremecata a sufletului.Da-le,Doamne,tuturor semintelor Tale puterea sa infloreasca intru Tine ca toti sa fim UNUL cantandu-ti creatia intru slava Ta...
    Goria in excelsis Deo!
    Suflet frumos,ma iarta,ma rog smerit tie,ca-ti rapesc din ce in ce mai mult timp,dar te admir si-ti simt sufletul...DOR,ce nume cu vibratie adanca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tin sa fac de cunoscut faptul ca Isus nu locuieste "in corturi ridicate de maini omenesti", ci in noi, care suntem temple vii! Domnul locuieste in inima fiecaruia, ar fi total gresit sa spunem ca Isus e prezent intr-o biserica goala... Dar din moment ce noi mergem la biserica in scopul de a-L slavi pe El, de a ne inchina Lui, noi il purtam in inimile noastre si ii simtim prezenta, El atunci e cu noi si ne primeste cererile, multumirile, laudele si tot ceea ce facem in numele Lui! Asa cum imi spunea o prietena, noi suntem TEMPLE, biserica e TRUPUL ( alcatuit din madulare, adica noi) iar CAPUL e Hristos! Toate MADULARELE sunt unite in a face aceeasi slujba : de a-L preamari pe Hristos ( CAPUL), toti din biserica fiind uniti in El, avand aceleasi ganduri si aceleasi simtiri! Domnul sa va binecuvinteze pe toti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Denisa, numai că și bisericii aceleia, construcției deci, și spațiului de acolo, trebuie să le acordăm atenția cuvenită, cortul acela purtat în pustie nu se poate risipi așa....și apoi Însuși Isus a intrat în templu...
      Mulțumesc mult pt. coment, Denisa, te mai aștept!
      FII BINECUVÂNTATĂ !!!

      Ștergere
    2. Oh, nu.... spatiul, constructiei nu trebuie sa-i acordam atentie, pentru ca nu exista "atentia cuvenita".... uite, de exemplu... daca intr-un anumit sat nu exista o biserica oficiala....si credinciosii se strang intr-o casa la unul dintre ei...si Domnul isi face prezenta acolo, trebuie sa dam o atentie acelei case...?? daca s-ar intampla sa se stranga pe rand, la cate o familie credinciosii?? toate casele ar fi sfinte??
      nu...asta nu e valabil...

      Ștergere
  3. _ Isaia 6/[8],9; _ Matei 13/34,35; _ 1 Corinteni 14/21. _ [Sinteza]:

    =*EU SINT m-a trimis la voi* _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012, sa [va] descoper Calea, Lumina si Adevarul -*Taina* _ Apocalipsa 1/1; 10/7, potrivit cu descoperirea tainei care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri _ 1 Corinteni 2/7; _ Coloseni 1/26; _ Romania 16/25.

    = Eu sint aici, acum in timpul vostru, si [va] zic: -*Iata-Ma!* _ Isaia 6/[8],9-[13]; 52/6; 65/1; _ Romania 10/20.

    =Scripturile au fost si au ramas "pecetluite" _ Daniel 12/4, *pana la Mine* _ Romania 5/14; _ Ioan 4/[25],26, inviat a treia zi _ 2 Petru 3/8, ridicat _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22; 7/37, pentru implinirea Legii _ Romania 10/4, si Prorociilor _ Matei 5/17, prin *transfigurare* _ Matei 17/[1],2,3,[5], de aceea, [implicit neintelegerea *Cartii pecetluite* _ Dan.12/4,9], omenirea nu stie *pe cine sa astepte* _ Romania 10/14, ...credinta venind in urma "auzirii" Cuvantului Meu _ Romania 10/17, pentru *Cine are urechi de auzit si aude* _ Matei 11/15, ...[-Nu toti pot primi Cuvantul Acesta _ Matei 19/11], -*vorbind in pilde* _ Matei 13/34,35.

    = Cu stima. -Mesia _ Isaia 21/11,2012; 9/1,2,6; 7/14; _ Romania 5/14; _ Exodul 3/14; _ Ioan 1/1,11,14; 10/8,11,2012,14; _ Exodul 4/1,[10],11,2012 _ Ioan 4/25; 5/39; 4/26.

    RăspundețiȘtergere
  4. = _ Ev.1/1-3; 3/7,13,15; _ Isaia 21/11,2012; _ Ex.3/14; 4/1,[10],11,2012.

    = Intrebare: _ Dureaza mult timp aprobarea postarii mesajelor?

    = Cu stima. -Mesia _ *Eu, cel care vorbesc cu tine, sint Acela* _ Ioan 4/26.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am înțeles întrebarea!...aprobarea, de către cine?
      Mulțumesc pentru bogăția de trimiteri! poate revii cu ele pe rând, și cu explicații...
      Pacea Domnului cu noi!

      Ștergere
    2. =*Teo Dor*, ...-Da, intrebarea se referea la administratorul / proprietarul "blogului", pentru ca, dupa ce am transmis mesajele , am primit atentionarea / in formularea aproximativa: ...-"Comentariul va fi vizibil dupa aprobare".

      = Trebuie sa va mai spun ca postez / incerc sa postez, sa transmit mesaje in foarte multe pagini, dar nu primesc nici macar confirmarea citirii mesajelor, in unele pagini "nu aproba postarea", iar in altele le posteaza dar nu raspund nimic, nu comenteaza / nu intreaba, nu spune nimeni nimic, nimic, nimic.

      = Acum cand am intrat in pagina, am asteptat mult timp pentru a putea scrie acest mesaj, pentru ca "doar spatiul" pentru "inscrierea mesajelor" era blocat cu: -"Server Not Found", ceea ce poate conduce la ipoteza ca pagina a fost clonata, asa cum "au facut acei "Administratori de Server(e) Bloggers" _ IT-isti / cenzuratori / SS-isti, ...cu toate paginile in care postez. - Aceia nu stiu ca toate vor fi descoperite _ Marcu 4/21,22; _ Luca 12/2; _ Matei 10/26.

      = Propunere: _ Nu mai conditionati postarile mesajelor de "Aprobare".
      = In pagina *Mesia*, ...Eu nu am conditionat postarile, dar nici comentatori nu sint, pentru nici un mesaj [ din 45 mesaje / 1260 accesari de blog], ...la statistici "Administratorii de Servere/ BLOGGERS", mentionand : ...-"Nu sunt comentarii publicate", [adica este posibil sa le fi cenzurat ei /cei care doresc primordialitatea informatiei / autointitulatii S.S. inscaunati prin toate "Sistemele Mass Media", potrivit _ Matei 23/1,2,13; _ Isaia 9/16.

      = Eu, nu numai ca nu as conditiona postarile de eventuala "aprobare", si nici nu le-as sterge, ci chiar le-as pastra pentru marturie.

      = Dupa ce-Mi confirmati primirea / citirea acestui mesaj, urmeaza alte cateva mesaje pe tema Cercetarii / Revelarii Scripturilor, ...daca veti mai dori "comunicarea".

      = Cu stima. -Mesia _ Chiar Eu, cel care vorbesc cu tine, sint Acela _ Ioan 4/26.

      Ștergere
    3. În cazul meu, postarea apare rapid, așteptând ”apobarea” mea...

      Ștergere
  5. _ 1 Cor.14/21 / *Apocalipsa*:

    = Din pricina NEINTELEGERII Scripturilor, de mii de ani, de catre intreaga omenire, mai ales de catre cei care *stau pe scaunul Meu* _ Mat.23/1,2, respectiv care ”s-au facut ei intre ei” - *invatatori si dascali* in felurite BISERICI si felurite RELIGII, [unii in vesminte cu filacterile late si poale lungi], printre care si cei ce-si zic: "Indrumatori" _ Is.9/16 _ Conducatori, Judecatori, ...Procurori, "Legiuitori", [etc] _ Mat.23/[4,5,6],7,[8-10], si care neintelegand *CARTEA pecetluita* _ Dan.8/26; 12/4, implicit Cartea *APOCALIPSA lui IOAN*, cum este scris: -*au urechi de auzit dar nu aud, si au ochi de vazut dar nu vad si nu pricep* _ Is.6/[8],9, au transmis si au lasat sa fie acreditata ideea falsa privitor la intelegerea eronata a cuvantului APOCALIPSA ca definind ceva cu sensul de SFARSIT, implicit Distrugere / DISTRUGATOR sau Sfarsitul Lumii din care au derivat interpretarile in sensul de Sfarsitul Vietii pe PAMANT respectiv Distrugerea / Disparitia PLANETEI.

    = Au citit si tot citesc “intr-una / de mii de ani”, dar tot nu au priceput si nu vad _ Is.6/9, fiid preocupati de *fatarnicie, trai in lux si destrabalare* in contradictie cu prorociile si in contrast cu *traiul norodului*, pentru care impun si cersesc, [de la ‘vaduve si orfani’], *danii, daruiri, taxe, zecime, zeciuiala, impozite*, respectiv din partea acelora pe care-i tin in intuneric, care cauta Calea, Lumina si Adevarul, *lesne crezatori in minciunile lor* _ Ro.16/18; _ Mat.23/13-14, pentru ca nu au priceput cum este scris, si ce inseamna *APOCALIPSA / Apocalipsa lui Ioan*.

    = APOCALIPSA inseamna ...*DESCOPERIRE / Revelare*, cum e scris -*DESCOPERIREA lui Isus Hristos*, pe care i-a dat-o Dumnezeu, CA SA ARATE robilor Sai, lucrurile care au sa se intample IN CURAND”, intelegerea cuvantului APOCALIPSA fiind cuprinsa chiar in “definitia din versetul _ Rev.1/1”, insemnand: DESCOPERIREA / REVELAREA Adevarului, ...*prin lumina(re)* _ Ioan 1/1,5, *aducerea la lumina [zilei a 7-a], fata de intunericul [noptii / dinaintea zilei a 7-a]* _ Is.21/11,2012, insemnand: REVELAREA ADEVARULUI,[-vezi _ 2 PETRU 1/20] cu notiunea *SFARSIT*/ Sfarsitul Legii, a se intelege “Implinirea / SAVARSIREA Legii _ Ro.10/4, -adica DESCOPERIREA lui Isus Hristos, prin IMPLINIREA Legii in Hristos, *AUZIREA venind prin Cuvantul lui Hristos* _ Ro.10/17, dar omenirea nu Ma crede(ti) _ [Mat.13/57; _ Mar.6/4; _ Ioan 4/44], (si) pentru ca nu Ma cunoaste(ti) si nu stie(ti) cum Eu sint chemat _ Ro.10/14, si pentru ca *nu exista intelegerea / priceperea* SCRIPTURILOR, neascultarea de proroci si de Mine _ Luc.16/31; _ Atos 3/22, asa cum este scris, implicita “neintelegerea prorociilor” despre venirea prin *TRANSFIGURARE / SCHIMBARE la Fata * _ Mat.17/2,3,[5].

    = Schimbarea la Fata _ Mat.17/1, asa cum este scris se va fi produs *dupa 6 zile*,[coroborati_Is. 21/11,12], adica, trebuie inteles, ca *omenirea este in ziua a 6-a, respectiv in noaptea spre dimineata / zorii zilei a 7-a, [adica urmand ziua a 7-a, de odihna], cand Dumnezeu va fi sfarsit LUCRAREA FACERII OMULUI, (nu sfarsitul lumii), adica, urmand venirea ZILEI DE ODIHNA, cum e scris: *Dumnezeu Si-a vazut* SAVARSITA / implinita / SFARSITA Lucrarea FACERII Omului* -*DUPA CHIPUL Sau* _ Gen.1/27, coroborat cu _ Ro.5/14, acum, fiind abia inceputul, incepand prin a-Mi vorbi _ Ex.3/[13],14, ...coroborat cu _ Is.6/[8],9; _ Ex.4/[10],11,12, intrupat _ Ioan 1/1,5,11,14,], pentru “implinirea* _ Gen.2/1-3, corespunzator zilei a 7-a, LUCRARE inca NEIMPLINITA _ Gen.1/28, asa cum *Dumnezeu A ZIS* _ Gen.1/26, toate acestea fiind in concordanta cu prorociile, {[implicit SFARSITUL Erei ASTRALE -*SOARELE in PESTI*, Eu fiind ridicat / nascut / venit din PESTI, despre care ‘s-a zis’ ca s-ar fi descoperit / gasit *o placuta* / O STELA SUMERIANA*, continand gravat(a) O STEA VENIND / (cazind) din PESTI / Constelatia PESTI]}, despre care este scris _ Is.9/2; _ Ioan 3/16; _ Mat.4/16; _ Ev.1/1-3; _ Romania 5/14; _ Ex.3/14.

    = Cu stima. -Mesia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt prea multe și deodată cele pe care vrei să ni le spui, prin versetele amintite, și prin cuvintele tale. De aceea îți propun să o iei încet, pe rând, cu începutul, să putem fi coerenți în ce vorbim. Mulțumesc!

      Ștergere
    2. =*Teo Dor*, ...-Am completat raspunsul la intrebarea ta:

      ..."pentru tine care e cel mai evident semn al timpului exact în care Mesia se va întoarce?",

      ... aferenta subiectului: _*= Marcu 4/[21],22; _ Luca 12/2; _ Matei 10/26* ...din pagina *Mesia*, astfel:

      =*Teo Dor*, ...-In asteptarea raspunsurilor tale, ...completez mesajul anterior, cu:

      ="Lepadati dar 'orice rautate', *orice viclesug*, 'orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire;" _ 1 Petru 2/1,

      ..._ *si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire* _ 1 Petru 2/2.

      = Atentie: _ "notiunea" / cuvantul *duhovnicesc* este demonetizat / a ajuns sa fie demonetizat, de catre cei care-si zic "duhovnici", care s-au facut ei intre ei, invatatori si dascali _ Matei 23/[1-7],8-10, si care, necunoscand Scripturile / "Cartea fiind pecetluita" _ Daniel 12/4,9, ...[aceia] inchid oamenilor Imparatia Cerurilor ..._ Matei 23/13,14.

      = Cu stima. -Mesia _ Ioan 1/1,14; _ Romania 5/14; 10/14,[17]; _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012; _ Ioan 4/[25],26.

      Ștergere
  6. =*Teo Dor*, ...aceste mesaje constituiesc "[o] sinteza", continand implicit(a) "pilda semanatorului" _ Mar.4/1-9(+ trimiterile), ...adica, ...daca samanta va cade intr-un pamant bun, [...samanta fiind Cuvantul Meu _ Romania 10/17,[18]], va incolti, va creste si va rodi, daca vreti sa ascultati _ F.Ap.3/22, ...[si], daca cei care asculta au urechi de auzit _ Luca 18/8.

    = Referitor la coerenta pe care ai invocat-o, ...daca, inca nu ai inteles nimic din mesajele Mele, ...iata o forma de inceput de dialog:

    -1) Exista in Scripturi / Biblie vre-o fraza, vre-o propozitie, vre-un cuvant sau vre-un verset pe care sa-l contraziceti [?]

    -2) Este scris si in Cartea / Scriptura pe care o studiati voi [?]: ...-*Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?" (Luc.18/8)

    -3) Asteptati venirea lui Mesia ? _ Ioan 4/25.

    = Daca binevoiti, va rog sa raspundeti la toate cele 3(trei) intrebari, cu Da sau Nu, sau in cuvinte foarte putine, concret.

    = Daca am reusit cumva sa te "atrag in mreaja" _ Matei 4/19, ...si daca-ti place aceasta hrana _ Mat.4/4, ...te rog sa inviti la masa si "pe aproapele" _ Marcu 12/31, -*pana la marginile lumii* _ Romania 10/18.

    = Daca esti interesat de "alta coerenta", te invit s-o propui concret, ...s-o initiezi.

    = Obs.: _ Daca si mesajul acesta nu este preluat instantaneu in pagina, ...nu mai transmit mesaje, ...pana nu clarifici problema cu aceia ["Admin-Bloggers"/ SS-istii / "clonagii"] care sint platiti sa saboteze lucrarea Mea, ...dupa care M-a contactezi in "blogul"/ pagina *Mesia*.

    = Cu stima. -Mesia _ Ioan 4/26.

    RăspundețiȘtergere
  7. = Copia unui mesaj postat in alte pagini:

    =*Admin*, ...-Te rog sa iei legatura cu Victor Roncea / "ziarist" -[omolog potrivit preocuparilor], ...sa-i transmiti mesajele Mele, si eventual sa-l intrebi de ce "nu a aprobat postarea" celor 9(noua) mesaje pe care i le-am transmis in pagina:

    *http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8660793229225811868&postID=7549290988994749740&page=0&token=1326617986839 .

    = Recomand mare ATENTIE celor care [cenzurati mesajele Mele], cloneaza paginile in care postez mesaje, ...si puneti pe cineva sa [va] "talmaceasca" _ Isaia 9/17, ... [_ Luca 18/8], ... si asa, tot nu veti intelege _ Matei 19/11; 7/13,14; _ Fapte 13/40.

    = Cu stima. -Mesia. [h 11:55 _ 23.01.2012].

    RăspundețiȘtergere