miercuri, 1 februarie 2012

Lucrul acesta ni-l adeverește și Duhul Sfânt

Evrei 10:15 - Lucrul acesta ni-l adeverește și Duhul Sfânt. Căci după ce a zis:
Evrei 10:16 - ”Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile” zice Domnul ”voi pune legile Mele în inimile lor, și le voi scrie în mintea lor!”
Evrei 10:17 - adaugă: ”și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, și nici de fărădelegile lor.”

                                                                                Nu putea să nu fie jertfa Fiului jertfă a Întregii Treimi. Iar acum noi nu putem pătrunde miezul jertfei fără a ne lăsa îndrumați de Duhul Sfânt. Trebuia să fie divin sângele jertfei, pentru că divină este menirea ei. Așa a binevoit Dumnezeu să Se facă semnatar al noului legământ. Acum trebuie să îl semnăm și noi. Dumnezeu l-a semnat o dată, atunci. Și pentru ca să fim noi mai liniștiți decât era chiar El în momentul semnării, Dumnezeu face ceea ce nu trebuia să  ne lipsească: după ce ne pune legile în inimă și în minte, El binevoiește să uite de păcatele și fărădelegile noastre. Uitarea Lui însă nu ne absolvă de vină, uitarea Lui nu e iertare pentru noi, uitarea Lui vrea să ne curățească pe noi în momentul semnării, și apoi așa, curați în credință, să ne apropiem de El în rugăciuni. Așa ne ajută El să împlinim legământul semnat, adică să devenim noi oameni împliniți. Dumnezeu nu avea nevoie de noul legământ, El ar fi putut exista în eternitatea liniștii și perfecțiunii Lui și fără acesta. De legământ avem nevoie noi, pentru întărirea certitudinii noastre că, dacă vom ajunge lângă Dumnezeu, va fi pe merit. Toți avem nevoie ca Dumnezeu să uite, atâta cât vrea El, de păcatele noastre. Toți vom avea nevoie de iertarea Lui. Toți am avut nevoie de jertfa Lui. Spre a ne ușura toate aceste înțelegeri, ca și altele la fel, Dumnezeu a trimis la noi și în noi, Lucrător și Mângâietor, pe Duhul Sfânt. Dumnezeu știa că, după jertfă și după semnarea noului legământ, altfel trebuie să arate credința noastră, altfel trebuie să ne fie rugăciunile. De aceea ne așează El Duh Sfânt în inimă și în minte.
                     Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 10:15 - Este și ceea ce Duhul cel Sfânt ne mărturisește; căci după ce a zis:
Evrei 10:16 - ”Acesta este legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile - zice Domnul: Pune-voi legile Mele în inimile lor, și-n cugetele lor le voi scrie
Evrei 10:17 - și de păcatele lor și de fărădelegile lor nu-Mi voi mai aduce aminte.”

4 comentarii:

  1. Ce bine intelegi tu aceste lucruri,ba bucur imens pentru tine,pentru cei ce te citesc si pentru DUMNEZEU care se bucura ca este inteles in sfarsit...asa ne vom apropia noi de EL nu EL de noi pentru ca EL a fost acolo dintotdeauna numai ca noi nu L-am vazut,nu L-am simtit,nu L-am inteles,prin VIATA,IUBIREsi DUH SFANT.
    DUMNEZEU sa te ocroteasca,Dor!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. GLORIE LUI DUMNEZEU,pe toate planurile creatiei Sale!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere