duminică, 5 februarie 2012

să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune

Evrei 10:24 - Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune.
Evrei 10:25 - Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atât mai mult cu cât vedeți că ziua se apropie.

                                                                                                          Mărturisindu-ne cu cuvintele noastre, venite din cuvintele lui Dumnezeu, încrederea în Dumnezeu, ne dăm seama câtă încredere trebuie să avem unii în alții, și învățăm cum să ne întărim această încredere. Având încredere unii în alții, vom veghea cu multă liniștire unii asupra altora, cu dragoste deci, și astfel a face faptele cele bune devine  ceva firesc în așteptarea pe care o trăim. Acest îndemn al lui Dumnezeu trebuie să devină o sfântă dorință a noastră, și o împlinire.
      Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 10:24 - și unii către alții să luăm seama spre a ne îndemna la iubire și la fapte bune;
Evrei 10:25 - să nu părăsim propria noastră adunare, așa cum le este unora obiceiul, ci cu atât mai mult să ne îndemnăm cu cât vedeți că Ziua aceea se apropie.

2 comentarii:

  1. Eu asa am inteles venirea "zilei aceleia",sa ne sfintim VIATA sfintindu-ne trupurile prin IUBIRE sacra,facandu-le temple demne de DUHUL SFANT,slavind pe DUMNEZEU care ne-a creeat dupa chipul si asemanarea SA,cinstind si slavind DUMNEZEIREA prezenta in fiecare din semenii nostri,raspunzand prin IUBIRE celor care ne vor raul intelegand si facandu-i si pe ei sa inteleaga ca acolo este o mare durere care trebuie vindecata...
    Daca gresesc,corecteaza-ma,sunt dornica sa invat cum sa-l slavesc pe DUMNEZEU in creatia ce sunt...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amael....pentru că și eu cred la fel, părerea mea e că nu greșești.
      Am fost creați în slavă chipuri și asemănări ale Creatorului, greșala primului om nu ne-a izgonit din această asemănare, dar ne-a făcut mai vulnerabili. Nu putem să-L glorificăm pe Dumnezeu uitând cine suntem, și nu ne putem asuma asemănarea cu Creatorul uitând de Creator...așa cred și eu.
      FII BINECUVÂNTATĂ AMAEL !!!

      Ștergere