joi, 16 februarie 2012

credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite

Evrei 11:1 - Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.
Evrei 11:2 - Pentru că, prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie.
Evrei 11:3 - Prin credință pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa că tot ce se vede n-a fost făcut prin lucruri care se văd.

                                                                                      Credința, încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.   De aceea este greu de înțeles pentru noi, pragmaticii, credința. O piatră o vedem, o putem pipăi și zice ”există!” credem deci în existența ei. Dar pe Dumnezeu, făcătorul  și a tuturor pietrelor care există, nu Îl vedem decât simțindu-L, și anume, simțindu-L cu sufletul. A crede în existența cuiva prin simțiri sufletești ne dă o siguranță mult mai mare decât crezând prin pipăire. Pipăirea înseamnă cumva o credință prin degete, simțirea înseamnă desigur o credință prin noi înșine, prin ființa noastră întreagă. Acest adevăr, valabil pentru om, devine cu atât mai valabil pentru Dumnezeu, chiar El fiind acela care a pus în om suflet simțitor. Credința este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante concepte din Biblie. Este cerută pretutindeni, și se insistă mult asupra importanței înțelegerii ei. Ne înțelegem pe noi înșine înțelegându-ne credința în Dumnezeu. A pune ceea ce nu vedem înainte a ceea ce vedem înseamnă a accepta efemeritatea lumii văzute. Ținând în mână o piatră trebuie să înțelegem cât de pieritoare e ea. Și cât de nepieitor Creatorul ei, și prin El noi, cei care acum nu Îl vedem. Nu Îl vedem, dar avem încrederea că El ne vede și încredințarea că Îl vom putea vedea. Aceasta a fost și încredințarea oamenilor vechi ai Bibliei. Ei au știut să se țină cu tărie de promisiunile lui Dumnezeu, eu au știut să umble prin credință, și nu prin vedere. Și prin aceasta cei din vechime au căpătat o bună mărturie.  Acum, știind ce au făcut ei, putem știi ce trebuie să facem noi. Și facând ce știm că trebuie să facem, să privim cu mai mare siguranță spre cele nevăzute.
   Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 11:1 - Or, credința este ființarea celor nădăjduite, dovada lucrurilor celor nevăzute.
Evrei 11:2 - Că prin ea primit-au cei vechi bună mărturie.
Evrei 11:3 - Prin credință înțelegem noi că printr-un cuvânt al lui Dumnezeu întemeieiatu-s-au lumile, cele ce se văd alcătuindu-se din cele ce nu par.
     Scriu aici și Traducerea lumii noi - Martorii lui Iehova:
Evrei 11:1 - Credința este așteptarea sigură a lucrurilor sperate, demonstrarea evidentă a realităților care totuși nu se văd.
Evrei 11:2 - Căci prin ea au primit mărturie oamenii din vechime.
Evrei 11:3 - Prin credință înțelegem că lucrurile din univers au fost create prin cuvântul lui Dumnezeu, astfel că ceea ce se vede a venit în existență din ceea ce nu se vede.

4 comentarii:

  1. Daca exista CREEATIE exista si CREATOR si chiar prin lucrurile palpabile Il putem recunoaste,totul este VIATA,ENERGIE,CREEATIA LUI este VIATA,din EL porneste TOT-ul si cum ne-am putea indoi de existenta Lui cand noi insine existam? Din nimic nu se naste nimic...suntem noi si lumea noastra nimic?Suntem noi,sau nu suntem?

    RăspundețiȘtergere
  2. Amael....da! suntem! suntem chiar noi dovada că Acela care-Și spune EU SUNT CEL CE SUNT este!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acceptarea unui adevar care nu poate fi dovedit , este adevarata credinta .

    RăspundețiȘtergere