sâmbătă, 18 februarie 2012

Dumnezeu a primit darurile lui

Evrei 11:4 - Prin credință a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Și prin ea vorbește el încă, măcar că este mort.

                                                                                                 Al doilea fiu al lui Adam și al Evei, Abel - ebr.= fiu, a fost un om neprihănit, și când, el fiind păstor, a adus o jertfă din întâii miei născuți în turma lui, Dumnezeu a primit jertfa. După aceea el a fost omorât de fratele lui, Cain, fără vreun motiv evident, deși la invidie ne putem gândi. Isus îl consideră pe Abel un personaj important, numindu-l  neprihănitul Abel.   După moarte, Dumnezeu îi aude glasul lui Abel, gals ridicat din sângele lui, cum spun Scripturile. Putem socoti că Abel este un arhetip al lui Isus Cristos, o dovadă a necesității neprihănirii noastre pentru a fi acceptați de Creator. Și o dovadă că, pentru credincioși, morții pot vorbi.
  Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 11:4 - Prin credință I-a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain, prin ea primit-a el mărturie că este drept, Însuși Dumnezeu mărturisind despre darurile lui, și prin ea el încă vorbește, deși a murit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu