miercuri, 2 noiembrie 2011

"Eu, Domnul am vorbit!"

Ezechiel 24:14 - "Eu, Domnul am vorbit! Lucrul acesta se va întâmpla, şi Eu îl voi împlini! Nu Mă voi lăsa, nu voi avea milă, nici nu Mă voi căi! Vei fi judecată după puterea ta şi după faptele tale" zice Domnul, Dumnezeu.

                                                     Dumnezeu ne vorbeşte cu fiecare munte, cu fiecare câmpie, cu fiecare floare, cu fiecare spin, cu fiecare senin, cu fiecare furtună. Şi ce vorbeşte, Dumnezeu împlineşte, El nu renunţă, nu vrea să renunţe, El nu are milă, deşi e aşa de milostiv. Nu are milă pentru gândul care I-ar putea veni de a nu-şi împlini promisiunile, şi nu are milă pentru gândurile oamenilor care pot gândi, necunoscându-L bine pe El, că El ar putea să nu-şi împlinească vreun cuvânt. Cuvântul Lui s-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi adevăr.     Dar sunt oameni care, privind spre gloria lui Dumnezeu, uită ce ea este a lui Dumnezeu, şi-i atribuie caracteristici omeneşti. Sunt mulţi oameni care au devenit glorioşi, deşi de foarte multe ori nu şi-au îndeplinit promisiunile. Cu Dumnezeu nu se întâmplă aşa. Dumnezeu pe toate le face astfel încât niciodată nu va fi necesar să Se căiască. Dumnezeu judecă înainte de a face, deci face numai ce trebuie făcut. Şi într-o zi ne va judeca şi pe noi, pe fiecare, întrebându-ne dacă noi am judecat înainte de a face orice, şi dacă am judecat, cum am judecat. El ne va judeca puterea şi faptele  şi anume, cât de puternici am fost în  a face faptele plăcute Lui, cât de puternici am fost în a rămâne în asemănarea cu El. Adică cu cât facem mai multe fapte de care nu trebuie să ne căim, cu atât Îi semănăm Lui mai mult, deci cu atât mai mult ştim că El Îşi împlineşte promisiunile. 

2 comentarii:

  1. Zice Domnul, Dumnezeu.
    Care Dumnezeu? Acela care a dat pe mana evreilor pe amaleciti si alte neamuri, pentru a fi ucise, jefuite si subjugate de evrei? Acela este oare Dumnezeu?
    Dumnezeu este Iubire, Pace, Liniste, Viata!!!
    Nu ura, conflict, tulburare, moarte!
    Intoarceti-va la Noul Testament! Acolo il veti gasi pe adevaratul Dumnezeu, care nu judeca pe nimeni pentru faptele sale! Judecata noastra este propria noastra judecata spirituala, a sufletului! Bucurati-va si va veseliti!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sgur! "Întoarceţi-vă la Noul Testament!" ...nu cred să fi plecat de acolo! Domnul e Acelaşi....sigur noi oamenii suntem mereu alţii...au fost unii pe vremurile V.T. şi Domnul aşa a vrut să se poarte cu ei, alţii au fost pe vremurile N.T. şi Domnul aşa le-a vorbit, alţii suntem acum, şi Domnul aşa se poartă cu noi, şi aşa ne vorbeşte. Domnul nu se schimbă!...doar noi....

    RăspundețiȘtergere