marți, 1 noiembrie 2011

venirea Aceluia care are drept

Ezechiel 21:27 - "Voi da jos cununa, o voi da jos, o voi da jos. Dar lucrul acesta nu va avea loc decât la venirea Aceluia care are drept la ea, şi în mâna Căruia o voi încredinţa."

                                                        A dat jos cununa împărătească de pe capul omului greşitor Dumnezeu, a dat-o jos punând-o pe capul  Aceluia care are drept la ea  Dar pe drumul dinspre capul omului, împărat ori rob, până pe capul lui Cristos, cununa s-a transformat într-o cunună de spini. Am transformat-o noi oamenii, şi mulţi dintre noi continuă să o facă. N-a fost să-i fie deajuns lui Isus durerile biciuirii, a trebuit ca înainte de durerile crucii, să i se întregească nemeritatul calvar cu durerea înţepării frunţii Lui de spinii cununii. Durerii sângelui asudării i s-a adăugat durerea sângelui de pe fruntea înţepată. Dar El, Om obişnuit cu durerea, El, Dumnezeu al durerilor noastre, pe toate le-a suportat, pentru că ştia, ştie că numai suportându-le le poate transfera dinspre nevrednicia noastră spre sfinţenia Lui. L-a durut pe Isus, şi încă îl mai doare nimicnicia omului, care nimicnicie a transformat cununa Împărătească într-o cunună de spini. Îl doare! dar ştie să suporte durerea, făcându-ne astfel pe noi, nimicnicii, merituoşi ai unei atât de nemeritate mântuiri. Iar când va ajunge să stea doar în prezenţa unor oameni mântuiţi, cununa Lui de spini va redeveni cunună Împărătească. 

3 comentarii:

 1. Buna! Urmaresc blogul tau de ceva vreme si mi se pare super interesant. De curand am creat si eu unul (www.ganduri-in-intuneric.blogspot.com) si mi-as dori mult sa facem un schimb de linkuri.

  messenger id: eg0ff

  Multumesc mult.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da! sigur! cu mare bucurie! ...numai să îmi spui cum, că eu nu mă prea pricep la astea....
  Mă bucură aprecierea ta!

  RăspundețiȘtergere
 3. un blog interesant, am citit cateva postari cu multa placere

  RăspundețiȘtergere