luni, 28 noiembrie 2011

Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul

Evrei 1:1 - După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
Evrei 1:2 - la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile.

                                                      Cuvântul lui Dumnezeu este veşnic, nu are timpuri vremelnice, pentru El zile nu există. la sfârşitul acestor zile este un prezent continuu, mai ales de la Hristos încoace. La sfârşitul oricărei zile, în miezul sau la începutul ei, oricând şi fără oprire, Dumnezeu ne vorbeşte prin Fiul. Noi trebuie doar ca, făcându-ne treburile pe care le avem de făcut, şi ele o datorie, să ne "oprim" şi să-L ascultăm. Şi, ascultând, să înţelegem. Este ceea ce nu au făcut mulţi de dinainte de Hristos, de aceea Dumnezeu a trebuit să ne vorbească prin Fiul. Este aceasta o vorbire neîntreruptă e divinităţii. Şi, pentru că nu e ascultată şi înţeleasă aşa cum ar trebui, noi oamenii avem senzaţia de temporalitate a vorbirii Cuvântului. la sfârşitul acestor zile  înseamnă zile fără sfârşit  la sfârşitul acestor zile  înseamnă că Cel prin care Dumnezeu a făcut şi veacurile  aducându-Se pe El nouă, ne-a adus cu El şi siguranţa veacurilor.
 Scriu aici şi traducerea lui B. Anania:
Evrei 1:1 - În multe rânduri şi'n multe feluri grăindu-le Dumnezeu odinioară părinţilor noştri prin profeţi,
Evrei 1:2 - în zilele acestea din urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate, prin Care şi veacurile le-a făcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu