miercuri, 22 februarie 2012

fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui

Evrei 11:6 - Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui!  Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El există, și că răsplătește pe cei ce-L caută.

                                                          Credința nu este zadarnică! Dar nu din cauza aceasta trebuie să credem. Dumnezeu este cel dintâi credincios, El nu Își ia înapoi promisiunea iubirii pentru poporul credincios. Lipsa credinței înseamnă trădarea lui Dumnezeu, iar trădătorii nu pot spune că sunt credincioși. Nu te poți apropia de cineva care nu există, și dacă cineva există nu ai cum să nu ai credința că există. Cu atât mai mult când este vorba despre Dumnezeu, Existența supremă, cauza tuturor existențelor, Cel pentru care și ceea ce nu există poate exista. Dumnezeu poate să facă dintr-o nonexistență o existență, la fel cum și dintr-o existență o nonexistență. Noi, oamenii nu! Deci cei care cred că Dumnezeu nu există, spun asta pentru că ei cred că pot face dintr-o Existență o nonexistență. Aproape că se cred ei dumnezei aceia care cred că Dumnezeu nu există.
     Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 11:6 - Or, fără credință nu-i cu putință să fim bineplăcuți; fiindcă cel ce se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El există și că răsplătitor  Se face celor ce-L caută.

2 comentarii: