miercuri, 18 mai 2011

Strigaţi, căci Domnul v-a dat cetatea în mână!

Iosua 6:16 - A şaptea oară, pe când preoţii sunau din trâmbiţe, Iosua a zis poporului: "Strigaţi, căci Domnul v-a dat cetatea în mână!"
                                             De şaptezeci-de-ori-câte-şapte ar trebui să sunăm din trâmbiţe atunci când cucerim câte o cetate, pe care Domnul ne-a dat-o în mână. Este vorba, bineînţeles, despre acele cetăţi de dinlăuntrul nostru, pe care Domnul ni le-a pus în suflet spre a fi de noi cucerite. Sunt multe, adevărate fortăreţe ale sufletelor noastre, care trebuiesc cucerite în numele Domnului. Şi-a pus Numele Domnul în toate fortăreţele din sufletul nostru, noi trebuie să le cucerim pe rând, şi să întărim Numele Lui pus acolo. Sunt simţirile noastre pentru Dumnezeu, fortăreţe interiare a căror pe rând cucerire ne întăreşte iubirea de Dumnezeu. Este normal deci să ne bucurăm, sunând din trâmbiţe şi cântând de fiecare dată când o astfel de cetate sufletească este cucerită de către fiecare dintre noi, înspre întărirea noastră. Numele Domnului pus acolo devine întărirea noastră.

2 comentarii:

  1. Dap, ai dreptate... Domnul Dumnezeu trebuie sa fie in fiecare domeniu al vietii noastre, in fiecare colt ascuns al inimii noastre caci numai asa omul poate fi cu adevarat fericit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate şi tu, elena-elis! Tu eşti fericită?

    RăspundețiȘtergere