joi, 5 mai 2011

Să n-ai în sacul tău două feluri de greutăţi, una mare şi alta mică.

Deuteronom 25:13 - Să n-ai în sacul tău două feluri de greutăţi, una mare şi alta mică.
Deuteronom 25:14 - Să n-ai în casă două feluri de efă, una mare şi alta mică.
Deuteronom 25:15 - Ci să ai o greutate adevărată şi dreaptă, să ai o efă adevărată şi dreaptă, pentru ca să ai zile multe în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
Deuteronom 25:16 - Căci oricine face aceste lucruri, oricine săvârşeşte o nedreptate, este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.

                             Iubirea de Dumnezeu şi iubirea de oameni nu au, fiecare în parte şi amândouă împreună, două măsuri, una mare şi alta mică. Iar tot ceea ce omul măsoară de-a lungul întregii sale vieţi pământeşti, devine măsura iubirii lui, iubire de Dumnzeu şi iubire de oameni. Celui care are în sacul lui două feluri de greutăţi, una mare şi alta mică şi care, atunci când vrea el, şi anume, atunci când crede el că e bine aşa, deci când are el interesul, măsoară cu greutatea mare, şi altădată, când vrea el, măsoară cu greutatea mică, îi va fi drept măsurătoare greutatea mică. Căci oricine face aceste lucruri, oricine săvârşeşte o nedreptate, este o urâciune înaintea Domnului. Ceea ce însemnă că orice este urâciune pe pământ, rămâne urâciune înaintea Domnului. Dreptatea făcută pe pământ rămâne dreptate la Judecată, adevărul trăit pe pământ rămâne adevăr în ceruri. Zilele multe pe care le avem în viaţa pe care ne-a dat-o Domnul, ni le împlinim şi în funcţie de măsurătorile pe care le facem acum, aici pe pământ, care măsurători trebuie să fie aceleaşi cu măsurătorile despre care ştim că se fac în ceruri. Ştim că Dumnezeu este drept, drepţi trebuie să ne facem şi noi, adică, de fapt, să rămânem fiecare aşa cum ne-a făcut Dumnezeu. Căci din tot ce adunăm în această viaţă, pe acest pământ, la Judecată vom ajunge cu dreptatea pe care am facut-o sau nu am facut-o, adică cu adevărul trăirilor noastre. Dreptate şi adevăr care, de la Dumnezeu primite, nu pot avea, sau mai bine-zis, nu ar trebui să aibă, două măsurători. Adică, nu putem măsura puţin oamenilor şi mult lui Dumnezeu. Pentru a primi mult de la Dumnezeu, trebuie să măsurăm mult oamenilor. Cu măsura cu care măsurăm, vom fi măsuraţi. Mene,mene techel upfarsin-Numărat, numărat, cântărit şi împărţit! (Daniel 5:25) poate însemna că  măsurătoarea finală, dreapta măsurătoare, ne va fi făcută de Dumnezeu. Iar faptul că acum, aici, ştim că ea va fi dreaptă, ne obligă şi pe noi să măsurăm drept tot ce avem de măsurat. Trebuie să numărăm drept pentru ca locul nostru la numărătoare să fie acela pe care ni-l dorim fiecare, trebuie să cântărim drept pentru a ne mări greutatea în dreptate, trebuie să împărţim drept ceea ce drept am numărat şi cântărit, pentru a respecta împărţirea lui Dumnezeu. Ceea ce este o urâciune înaintea Domnului trebuie să fie urâciune şi înaintea omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu