joi, 19 mai 2011

Şi ce vei face Tu Numelui Tău celui mare?

Iosua 7:7 - Iosua a zis: "Ah! Doamne Dumnezeule, pentru ce ai trecut pe poporul acesta Iordanul, ca să ne dai în mâinile amoriţilor, şi să ne prăpădeşti? De am fi ştiut să rămânem de cealaltă parte a Iordanului.
Iosua 7:8 - Dar Doamne, ce voi zice, după ce Israel a dat dosul înaintea vrăjmaşilor lui?
Iosua 7:9 - Cananiţii şi toţi locuitorii ţării vor afla; ne vor înconjura, şi ne vor şterge numele de pe pământ. Şi ce vei face Tu Numelui Tău celui mare?"

                                        Eu cred că nu trebuie să aibă omul grijă de ce va face Dumnezeu cu Numele Lui , omul trebuie să aibă grijă de ce va face el, omul, cu Numele Mare al lui Dumnezeu. Iar pentru ca Numele lui Dumnezeu să fie preamărit de către fiecare dintre noi, nu trebuie decât să-L iubim pe Dumnezeu. "Decât"? Pare simplu de zis, şi simplu este şi de făcut, atâta doar că cei mai mulţi dintre noi ne complicăm singuri în iubirea de Dumnezeu. Iubirea de Dumnezeu trebuie să fie, într-un fel, ca primul bob de grâu pus în prima căsuţă a unei table de şah, şi care, dublat de fiecare dată, trebuie înmulţit până se ajunge la ultima căsuţă. Dintr-un bob de iubire pentru Dumnezeu, trebuie să ajungem, prin înmulţire de iubire, până la atâta recoltă de iubire cât să ajungă la toţi. Iar primul bob al primei căsuţe este ascultarea, căci ascultarea este primul pas spre marea iubire, şi anume, ascultarea a oricărui cuvânt al lui Dumnezeu, chiar dacă, pe moment, pare să nu ne placă ce ne spune acel cuvănt. Spune Iosua de am fi ştiut să rămânem de cealaltă parte a Iordanului. Chiar dacă ar fi ştiut, ei ar fi trebuit să treacă Iordanul, dacă aşa le-a spus un cuvânt de la Domnul. Când spune cuvintele acestea, lui Iosua i se părea că au făcut un rău trecând Iordanul. Că nu aşa a fost până la sfârşit, o ştim cu toţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu