duminică, 15 mai 2011

Întăreşte-te şi îmbărbătează-te

Iosua 1:9 - Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: "Întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face."

           Iată o poruncă aproape nebăgată în seamă Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi!            Să ne întărim şi să ne îmbărbătăm ascultând de o poruncă, este un lucru greu de realizat când nu ai credinţă, dar atât de uşor pentru cei cu credinţă. Aceştia din urmă ştiu că îi întăreşte şi îi îmbărbătează Dumnezeul în care cred înainte de a se întări şi îmbărbăta ei înşişi. Cedinţa este o întărire şi o îmbărbătare care ne ajută să nu ne înspăimântăm şi să nu ne îngrozim, ştiind că Domnul este scutul şi întărirea noastră. Deci iată, scut şi întărire este chiar Acela care ne porunceşte Întăreşte-te şi îmbărbătează-te.
     Scriu aici şi varianta după Septuaginta, în traducerea lui B. Anania:
Iosua 1:9 - Iată, Eu îţi poruncesc: Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! să nu te sperii, şi nici să ai teamă, căci Domnul, Dumnezeul tău este cu tine în toate locurile unde vei merge."

2 comentarii:

  1. ce porunca!!! "intareste-te si imbarbateaza-te!"....ce porunca minunata! Uite in ce mod minunat are grija Dumnezeu de noi! uite ce porunci ne da El! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da! Iullia.....Dumnezeu nu numai că ne dă porunca, dar El ştie şi de ce.
    FII BINECUVÂNTATĂ !!!!

    RăspundețiȘtergere