marți, 17 mai 2011

Mâna Domnului este puternică

Iosua 4:24 - Pentru ca toate popoarele pământului să ştie că mâna Domnului este puternică, şi să vă temeţi totdeauna de Domnul, Dumnezeul vostru.

                                      Dar să ne temem de Domnul Dumnezeul nostru nu aşa cum ne temem de un om, ori de un tigru, de foc ori de apă, să ne temem de El aşa cum se teme un om de cineva care-l iubeşte, pe el, pe om. Iar dacă el, omul, Îl iubeşte şi el pe Domnul, să se teamă de El aşa cum ne temem de o mare iubire: că s-ar putea să se sfârşească, şi nu din cauza lui Dumnezeu, care, Dumnezeu fiind, pe toate cele bune le face la superlativ, ci din cauza lui, a omului, care, om fiind, s-ar putea ca în această mare iubire să se facă greşitor. Cristos ne îndeamnă să Îl iubim pe Domnul, Dumnezeul nostru, şi să îl iubim pe aproapele nostru, dar într-un fel Îl iubim pe Dumnezeu, şi altfel pe om. Trebuie să Îl iubim pe Dumnezeu nu în primul rând ca pe cineva care pe toate ni le dă, necerându-ne în schimb altceva decât iubire, ci mai ales ca pe cineva care, dându-ne viaţa, vrea să ne păstreze vii pentru totdeauna, ca pe cineva care ne dă, în primul rând El, iubire, şi apoi ne-o cere nouă. Şi nu numai că ne-o cere, dar ne şi ajută să o avem, întreagă şi curată, aşa cum trebuie ea să fie, aşa cum e iubirea Lui. Să ştie toate popoarele pământului că mâna Domnului este puternică mai ales în iubire, de aceea trebuie să ne temem de păcătoşenia noastră, şi nu de iubirea lui Dumnezeu. 
                  Scriu aici şi varianta după Septuaginta, în traducerea lui B. Anania:
Iosua 4:24 - pentru ca să cunoască toate nemurile pământului că tare este puterea Domnului, şi pentru ca voi în toată vremea să-L cinstiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu