duminică, 15 mai 2011

nu s-a mai ridicat prooroc ca Moise

Deuteronom 34:10 - În Israel nu s-a mai ridicat prooroc ca Moise, pe care Domnul să-l fi cunoscut faţă în faţă.

                                         Moise - cel mai mare prooroc. Deci Isus e mai mult decât cel mai mare prooroc, e mai mult decât un prooroc. Dar El e mai mult şi decât îngerii căci a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor (Evrei 1:4)  Mai mult decât un prooroc, mai presus decât îngerii, Cel care venind de la Tatăl este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui (Evrei 1:3)  Fiul omului este mai mult decât omul, Fiul lui Dumnezeu este Dumnezeu. Dumnezeu precum Tatăl, Dumnezeu precum Duhul Sfânt al marii iubiri care-I uneşte, Duh coborât printre noi în chip de porumbel, deci chip având. Chip al Tatălui, chip al Fiului, chip al Duhului Sfânt, Dumnezeu adevărat, Unul Singur şi nu trei, totuşi trei uniţi de o mare Iubire. Toţi proorocii ridicaţi în Israel sau oriunde în lume, dintre care, iată! cel mai mare este Moise, iar ultimul, dar nu cu mult mai mic, este Ioan Botezătorul, asta ne spun.

2 comentarii:

  1. .. Alfa si Omega... Cuvantul Intrupat... Painea Vietii... Lumina Lumii... Regele Regilor... Domnul Domnilor... El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ,şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
    Nu m-am putut abtine. imi place filipeni asa de mult, ca simtem nevoia sa completez la ce ai scris tu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cesâ frumos e să ne completăm unii pe alţii în a-L descrie, în a-L înţelege şi în a-L iubi pe Isus! Mulţumesc sakura!

    RăspundețiȘtergere