luni, 4 iulie 2011

Le-au luat oasele și le-au îngropat

1 Samuel 31:13 - Le-au luat oasele și le-au îngropat sub stejarul din Iabes. Și au postit șapte  zile.

        ”...căci țărână ești, și în țărână te vei întoarce!” (Geneza 1:19) nu însemnă că întorcându-ne acolo, vom rămâne acolo. Cei ce le-au luat oasele și le-au îngropat, oasele lui Saul și a tovarășilor săi au postit șapte zile apoi nu pentru ca oasele acelea să se odihnească mai bine, ci pentru că știau că  cei ale căror oase au fost îngropate vor învia. Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, iar oamenii postesc nu pentru morți, ci pentru vii. El mi-a zis: ”Fiul omului, vor putea oare oasele acestea să învieze?” Eu i-am răspuns: ”Doamne, Dumnezeule, Tu știi lucrul acesta!” El mi-a zis: ”Proorocește despre oasele acestea, și spune-le: ”Oase uscate, ascultați cuvântul Domnului!” Așa vorbește Domnul Dumnezeu către oasele acestea: ”Iată că voi face să intre în voi un duh, și veți învia.” (Ezechiel 37:3-5)   Să ne amintim Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu. (Geneza 2:7)  Iar în Ezechiel voi face să intre în voi un duh, și veți învia. Deci sufletul nostru viu este duhul de la Dumnezeu. Iar acum le-au luat oasele și le-au îngropat ... și au postit șapte zile. Țărână înaintea primei zămisliri, oase apoi, înaintea celei de-a doua, omul creat de Dumnezeu, omul făcut suflet viu, suflet viu rămâne în veșnicie. Faptul că, la un moment dat vom fi niște oase nu însemnă nimic în fața veșniciei sufletului. Nu sunt importante oasele, căci Dumnezeu va face să intre în ele un duh și ele vor învia, importantă este viața veșnică a sufletului. Pentru această viață au postit șapte zile cei care l-au îngropat pe Saul, și nicidecum pentru oasele acelea ale lui.

2 comentarii:

  1. Fără spiritul lui Dumnezeu, noi suntem oasele doar uscate, Duhul Lui ne dă viaţă şi că fiecare dintre noastre de înviere puţin avantajos.
    Buna ziua Teo, eu vă mulţumesc pentru că mi-posibilitatea de a citi câteva pasaje biblice, care sunt, din păcate, aproape uitate.
    O zi plăcută

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie anche a te Rita, per avermi visitato e per queste tue vere parole.
    Un abbraccio!

    RăspundețiȘtergere