miercuri, 6 iulie 2011

Domnul să vă arate bunătate și credincioșie

2 Samuel 2:6 - Și acum Domnul să vă arate bunătate și credincioșie! Vă voi face și eu bine, pentru că v-ați purtat astfel.


                                        Bine răsplătit cu bine. Dar noi trebuie să înțelegem, ne-o spune Cristos, că este necesar mai mult decât atâta, căci, spune El, și oamenii răi răsplătesc binele cu bine. Nu este cazul acesta, al lui David, dar în răsplătirea binelui cu bine este mai greu de diferențiat oamenii buni de oamenii răi, pe când în răsplătirea răului cu bine este mult mai ușor, pentru că știm că acest lucru numai oamenii buni îl fac. Iar cei care așa fac se apropie mai mult de asemănarea cu Dumnezeu, care Dumnezeu, întruparea supremă a bunătății fiind, răsplătește răul cu bine, cu condiția ca cel care trebuie răsplătit să vrea el să fie astfel răsplătit. Domnul arată bunătate și credincioșie tuturor, căci este un Domn drept, trebuie doar ca omul să știe să-I aprecieze dreptatea, care dreptate nu Îi permite lui Dumnezeu, cu alte cuvinte Dumnezeu nu Își permite El Lui Însuși, să răsplătească la fel pe cel care nu Îi înțelege răsplata cu cel care I-o înțelege, căci atunci ar fi nedrept cu acesta din urmă. Domnul arată bunătate și credincioșie tuturor acelora care sunt buni și credincioși.
    Scriu aici și varianta după Septuaginta, în traducerea lui B. Anania:
2 Regi 2:6 - Și acum, facă cu voi Domnul milă și adevăr; iar eu, de asemenea, întru această faptă bună am să mă port cu voi, de vreme ce ați făcut aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu