miercuri, 27 iulie 2011

Avram, adică Avraam

1 Cronici 1:27 - Avram, adică Avraam.

                                                   Avram, Abram, adică ”tatăl este încălțat,” devine Avraam, Abraham adică ”tatăl unei mulțimi”. Nu putea rămâne Avram Avraam, adică doar un tată încălțat, Dumnezeu lăsându-ne să înțelegem asta și din ceea ce se va fi întâmplat peste veacuri după Avraam, atunci când îi spune lui Moise, care pășea pe muntele sfânt al lui Dumnezeu: ”descalță-te când treci pe aici!” Acum Avram devine Avraam, se adaugă o literă, se schimbă o viață, se împlinește un destin. Avraam înseamnă ”tatăl unei mulțimi”, mulțime din care facem și noi parte, adică fiecare trebuie să ne tranformăm din încălțați, așa cum suntem, în oameni care se descalță atunci când trec pe pământul lui Dumnezeu. Dar ce bucățică din acest pământ nu-I aparține lui Dumnezeu? Deci, simbolic, trebuie să ne descălțăm atunci când trecem pe pământul lui Dumnezeu, adică încontinuu. Iar a fi desculț însemnă a fi umil, adică a-L iubi adânc pe Dumnezeu în locul în care viețuim , care loc este tot de Dumnezeu hotărât. Trecând peste a fi niște Avram, trebuie să știm toți să devenim Avraam, adică oameni umili în fața lui Dumnezeu, care Dumnezeu a făcut și locul și oamenii trăitori pe acel loc. 

2 comentarii:

  1. Dumnezeu ne cere pentru a elimina pantofii pentru că suntem capabili să mergem şi să-l îndeplinească în sărăcia noastră, noastră să fie doar noi înşine, fără măşti, fără ajutor.
    În limbajul biblic, numele dezvăluie identitatea şi vocaţia de fiecare persoană, esenţa profundă de creaturi pe care Duhul dă numele de îndată ce au vrut şi au creat iubire.
    Numele tau spune totul despre tine: Theodore .... Darul lui Dumnezeu
    mulţumesc Dumnezeu!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie di nuovo Rita! Molto profondo il tuo comento. Sii benedetta, Rita!

    RăspundețiȘtergere