miercuri, 21 iulie 2010

INDRAZNITI, EU SUNT! NU VA TEMETI!

Matei 14:27 - Isus le-a zis indata: "INDRAZNITI, EU SUNT! NU VA TEMETI!"

                         Ucenicii credeau ca ar putea fi o naluca fiinta care umbla pe apa, si tare s-au inspaimantat. In loc sa se inspaimante, chiar si acei ucenici, de putina lor credinta, s-au inspaimantat tocmai de Acela care avea cea mai mare credinta, care a venit si a suferit spre a le mari si lor credinta, usurandu-le astfel mantuirea. Iar daca asa s-a intamplat cu ucenicii lui Cristos, ucenici despre care putem sti cata credinta au avut comparativ cu credinta noastra, cum s-ar intampla oare in cazul nostru? Noi am fi cu mult mai inspaimantati. Cu cat este mai mare necredinta, cu atat mai mare e spaima. In loc sa ne fie spaima de noi insine atunci cand credinta ne este mica, ne este spaima, tocmai datorita micimii credintei, de tot felul de fantome. Uitam ca devenim noi insine fantome inspaimantatoare atunci cand suntem putin credinciosi. Si cu cat este mai putina credinta, cu atat este mai inspaimantatoare fantoma. Noroc avem cu Isus, care cu blandete ne spune "INDRAZNITI, EU SUNT! NU VA TEMETI!" Este aceeasi blandete din "Saule, Saule! de ce ma prigonesti?" Era ca o inspaimantatoare fantoma Saul atunci cand Il prigonea pe Cristos. Chiar daca Il preamarea pe Yahveh, Dumnezeul Creator al evreilor si al nostru, prin faptul ca nu a inteles si nu a crezut in sacrificiul, dar si in dumnezeirea lui Cristos, a devenit precum o fantoma. Caci cum altfel s-ar putea numi orice om care, neintelegand sacrificiul, nu crede in puterea mantuitoare a Celui sacrificat? Un astfel de om ar trebui sa se teama mai intai de el insusi decat de orice fantome. A ne teme de noi insine atunci cand este vorba despre mantuire, inseamna primul pas spre buna intelegere a mantuirii. Iar urmatorii pasi vor fi o apropiere, prin credinta, de Cel care mantuieste, de Cristos, si deci, o indepartare de starea de fantoma. Si asa trebuie sa intelegem chemarea lui Isus:  "INDRAZNITI, EU SUNT! NU VA TEMETI !"

5 comentarii:

  1. Ce mult ma bucur ca mai sunt si asemenea persoane care mai cred in Dumenezeu si in divinitate.
    Multumesc ca urmaresti blogul meu si te astept de cate ori vrei.
    Ma bucur enorm cand vad ca mai sunt si persoane ca mine care nu ii deranjeaza sa vb din Cuvantul Domnului.
    Pentru unii e o rusine ca vorbeasca despre Cel ce ne-a creat, dar nu se gandesc ca fara El, nu ar mai fi nimic in acest intreg univers.

    Dumnezeu ne spune: "INDRAZNITI, EU SUNT! NU VA TEMETI !", dar oare de ce noi nu facem la fel?
    Intr-un alt verset, Isus zice :"Indrazniti, Eu am biruit lumea!"....oare nu ne vorbeste si noua??
    E dificil.
    Noi incercam sa ne rezolvam problemele prin forte proprii si apoi cand vedem ca numai avem nici o putere, abia atunci spunem : "Doamne, nu vezi ca pierim?"....ceea ce a spus si Petru pe mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Olá caro amigo Teo!

    Estava passando e encontrei o seu blogs!
    E fiquei encantado e varavilhado, com tanta beleza luxo e requinte na sua pagina!
    Parabens belismo blogs! amigo, e já estou
    a lhe seguir.
    E tambem queria te pedir, se tiver um tempinho
    de dar uma passadinha no meu blogs!
    Tenho blogs de poesias, pois as quais tambem
    sou escitor. este é o url meu blogs
    http://paginadapoesia.blogspot.com/
    E desde de já agradecidamente o meu obrigado

    E tambem te deixar o meu caloroso abraço fraterno! Ademir Alves

    Há eu adicionei o seu link na minha pagina
    pois o estijo do seu blogs!
    esta dentro do conteudo do meu blogs!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fii BINECUVANTATA, Iulia! Si eu ma bucur cand intalnesc persoane ca tine. Ai dreptate, sunt foarte putini aceia care, in mijlocul "unui ev aprins", nu prididesc sa vorbeasca despre Dumnezeu, constienti fiind ca numai de la El ne va veni linistea. Intalnindu-te pe tine aici, am intlnit o astfel de persoana, si sunt bucuros. Iar continuarea dialogului m-ar face si mai bucuros>.
    Domnul sa te insoteasca in tot ceea ce vrei sa faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ola caro amico Ademir!

    Obrigado por tes palabras!
    Caro amico Ademir, io non parlo la tua lingua portoghese, ma se tu parli italiano, o francese o inglese, possiamo parlare di piu. Ho visitato il tuo blog, lo vedo stupendo!
    Un caloroso abraco fraterno! Teo dor

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru cuvintele frumoase si Dumnezeu sa te ocroteasca si sa-ti dea intelepciune si pricepere sa vorbesti in continuare de El!!!!!

    PP : desigur ca dialogul poate si va continua!!!

    RăspundețiȘtergere