joi, 22 iulie 2010

DOMNUL A FACUT ACEST LUCRU, SI ESTE MINUNAT IN OCHII NOSTRI

Matei 21:42 - Isus le-a zis: "N-ati citit nici o data in Scripturi ca: 'Piatra, pe care au lepadat-o zidarii, a ajuns sa fie pusa in capul unghiului; Domnul a facut acest lucru, si este minunat in ochii nostri?' 
Matei 21:43 - De aceea va spun ca Imparatia lui Dumnezeu va fi luata de la voi, si va fi data unui neam, care va aduce roadele cuvenite.
Matei 21:44 - Cine va cadea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea; iar pe aceia peste care va cadea ea, ii va spulbera."

Cristos ne incurajeaza: "Indrazniti, Eu sunt! Nu va temeti!" iar cei care nu se tem, si indraznesc sunt cei care inteleg ca Acest chemator la indrazneala este chiar Piatra care a fost pusa la capul unghiului, si pe care unii zidari cred ca o pot lepada. Acesti lepadatori sunt aceia care nu inteleg chemarea, sunt aceia care tare ar vrea sa fie ei piatra de la capul unghiului, crezand  ca din aceasta isi vor putea scoate multe foloase, ei ignorand faptul ca piatra pusa la capul unghiului tine greutatea intregii cladiri. A fi piatra de la capul unghiului inseamna, inainte de orice, o mare responsabilitate, beneficiul fiind insa sustinerea intregii constructii, de acest beneficiu bucurandu-se cei traitori in interiorul ei. Dintre acestia, multi vor ca trairea lor acolo sa fie cat mai usoara, cat mai fara de plata, cat mai fara de griji, cat mai imbelsugata. Pofta lor de a beneficia de tot felul de avantaje, de toate, daca se poate, este atat de mare incat, neintelegenu-i rolul, vor sa se substituie ei pietrei de la capul unghiului, iar pentru a o face,  trebuie sa lepede Piatra cea adevarata. Ceea ce a facut Domnul minunat, ei vor sa distruga, sau, mai bine-zis, ei vor ca minunatia Domnului sa treaca, intreaga, in beneficiul lor. Ei vor sa se bucure de Imparatia lui Dumnezeu, crezand ca aceasta ar avea atributele unei imparatii lumesti. Neintelegand rolul adevaratei Pietre de la capul unghiului, ei nu sunt capabili sa inteleaga spiritualitatea Imparatiei lui Dumnezeu.

2 comentarii:

  1. Teo, esti atat de subtil si permiti cititorului sa isi foloseasca atat mintea cat si imaginatia incat uneori ma intreb daca am prins cu adevarat ideea :)
    In viata am avut si eu parte de multi 'ziditori' care au incercat sa imi spuna ce e rau si ce e bine dar in timp am ajuns sa inteleg adevarata chemare care a venit din interior nicidecum din exterior asa cum am fost mereu invatati ( sa ni se spuna ce e rau ce e bine sau ce-ar trebui sa facem).
    Primul pas a fost autocunoasterea caci pana cand nu stii cine esti cu adevarat nu poti afla prea multe. Odata ce ai aflat cine esti ( si ai sa fii surprins ca nu esti un simplu om) ai sa intelegi mai multe si nu ai nevoie de nimeni sa iti spuna ca ceea ce faci e bine sau rau caci vei stii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca o data iti multumesc pt. aprecieri.
    Acuma: parerea mea este ca Il descoperim pe Dumnezeu, deci ne descoperim pe noi insine atat prin autocunoastere, cat si cu ajutoare venite de langa noi. As avea multe de spus in aceasta privinta, si chiar mi-ar place un dialog cu tine pe aceasta tema. Pastram legatura!
    FII BINECUVANTATA!

    RăspundețiȘtergere