sâmbătă, 17 iulie 2010

AVEM INDRAZNEALA LA DUMNEZEU


1 Ioan 3:21 - Prea iubitilor, daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu.
                                      Numai cei ce stiu ce inseamna osanda pot fi adevarati ziditori de suflete. Este adevarat ca nimeni dintre noi nu este fara gresala, dar e la fel de adevarat ca foarte putini dintre noi isi fac osanda din greselile facute. Adica, se pocaiesc. Iar o inima care s-a osandit o data singura pt. o gresala, si-a recunoscut gresala. Spune versetul acesta: "daca nu ne osandeste inima noastra", ceea ce inseamna daca avem o inima linistita, o inima care s-a pocait. Asa cum ne curatim prin spalare de murdaria corpurilor noastre, trebuie sa ne curatim prin marturisire, si apoi prin propria osandire, de murdaria sufletelor noastre. Numai niste suflete astfel curatite pot avea indrazneala la Dumnezeu. Este foarte greu sa poti zice: "Acum sunt curat! nu ma mai osandeste inima mea." iar aceasta marurisire nu poate dura mai mult de cateva secunde, caci in secundele urmatoare putem face, cu voie sau fara voie, o alta gresala aducatoare de osanda sufleteasca. Este acesta inca un semn al adevaratilor credinciosi, acela de a se folosi de cele cateva secunde de curatenie sufleteasca pentru a putea avea indrazneala la Dumnezeu. Si numai astfel de indrazneli accepta, ascultndu-le, Dumnezeu. Caci altfel, oricine poate spune ca se simte curat sufleteste. In realitate, chiar si  faptul ca ii spun curtenie necurateniei lor, devine o acuzare pentru ei.  Iata de ce cred eu ca adevaratii ziditori de ziduri sufletesti sunt cei care au sufletul neosandit, fie chiar si pret de cateva secunde. Adica au sufletul curat. Numai un suflet curat poate zidi curate ziduri spirituale.    

2 comentarii:

  1. Laudat sa fie Isus!
    urmaresc de ceva vreme blogul tau si , cu permisiunea ta , ti-as adresa o intrebare . Multi au probleme in a folosi imagini ce-L infatiseaza pe Isus , deoarece le asociaza cu icoanele si cu o anumita doctrina religioasa , si , implicit fac legatura cu porunca ca spune sa nu-ti faci nici o inchipuire a celor ce sint sus in cer , jos pe pamint sau in ape .
    Acum , intrebarea mea ar fi cum privesti tu lucrurile din acest punct de vedere , care este parerea ta in legatura cu folosirea unor astfel de imagini si ce te-a determinat pe tine sa procedezi astfel? Care este biserica ta?
    Multumesc pentru un eventual raspuns .
    Multe binecuvintari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca putem vorbi, Mariela Ion, si m-as bucura daca ne-am imbogati vorbirea!
    Acum, despre intrebarea ta: eu ma impartasesc cu Cristos in biserica catolica; dar parerea mea e ca asta nu are nicio importanta, din moment ce e Biserica lui Isus. Cat despre folosirea de imagini, as avea multe sa-ti spun. Foarte pe scurt: parerea mea e ca lui Dumnezeu ii place sa folosim unele imagini (sau asemanari, sau...nici nu stiu cum sa le spun) atunci cand ne referim la credinta noastra, de aceea a dat atatea amanunte atunci cand a vrut El ca omul sa faca lucruri care sa-L reprezinte: vezi Chivotul, vezi Templul, si altele... Doar ca noi, oamenii, am inceput sa exageram si din acest punct de vedere, asa incat multi acum spun despre multe imagini ca ar fi sfinte. Eu nu cred asta. Adica, sunt un admirator al operelor de arta, talentul artistic fiind, fara indoiala, unul dintre marile daruri divine. Imaginile postate de mine asta sunt: opere de arta> Cat despre imaginile sfinte, eu aici cred ca trebuie multa cercetare pana la convingerea absoluta ca o anumita imagine chiar ar fi sfanta. Sper sa ma fi facut inteles, mi-ar place sa continuam dialogul....
    FII BINECUVANTATA !!!!

    RăspundețiȘtergere