duminică, 4 iulie 2010

IAR NOI TOTI ...

2 Corinteni 3:18 - Iar noi toti, cei ce cu fata descoperita privim ca'n oglinda slava Domnului, intru aceeasi icoana ne schimbam din slava in slava, ca de la Duhul Domnului.
                                 
             
                          Duhul da viata numai atunci cand Cuvantul devine implinire. Iar cei carora Duhul le da viata, alta decat viata venita de la parintii lor, sunt cei care, privind acum ca intr-o oglinda slava lui Dumnezeu, vor ajunge sa o priveasca fata in fata. Sunt cei care, schimbati din glorie in glorie prin Spiritul lui Dumnezeu, se apropie pas cu pas de asemanarea cu Dumnezeu. Iata, deci, ca incepand de aici, din aceasta viata care va avea sfarsit, ne apropiem mantuirea, deci intrarea in viata care sfarsit nu va mai avea. Vor ajunge acolo numai aceia care, din schimbare in schimbare, din glorie in glorie, se apropie, prin iubire, deci prin asemanare, de Creatorul lor, de Creatorul nostru. Dar aceasta munca  nu singur o implineste omul, ci prin Spiritul Sfant, cu ajutorul Spiritului Sfant. Daca munca de a se indeparta de Dumnezeu, omul singur si-o face, aceea de a se apropia de Dumnezeu ii este mult usurata de ajutorul chiar de la Acesta primit. Este singur omul doar pe drumul care il indeparteaza de Dumnezeu, caci pe drumul care il apropie de Dumnezeu el, omul, este insotit si intarit chiar de Duhul lui Dumnezeu. Dar si de ceilalti oameni care parcurg acelasi drum, iubirea de aproapele manifestandu-se si asa: sa ne ajutam unii pe altii in iubirea unora pentru altii, ajutandu-ne astfel  in iubirea de Dumnezeu. Iata ca cei care au aceasta iubire sunt ajutati din toate partile, iar cei care nu o au, nu sunt ajutati de nicaieri. Aceasta e iubirea: sa dai si sa primesti ajutor; aceasta este lipsa de iubire: sa ramai singur pe un drum gresit ...

   (Am folosit traducerea B. Anania)



Un comentariu:

  1. ''sa ne ajutam unii pe altii in iubirea unora pentru altii, ajutandu-ne astfel in iubirea de Dumnezeu ....''
    ''Aceasta e iubirea: sa dai si sa primesti ajutor; aceasta este lipsa de iubire: sa ramai singur pe un drum gresit .''

    as numi toate acestea grija,bunatate,atentie....
    oare cei care acum se straduiesc sa faca ceva pentru cei din moldova o fac din mila crestineasca?simt nevoia sa ia putin din grijile alecelor batuti de soarta?
    unii dintre ei da...cei despre care nici macar nu stim ca o fac....dar cei care trambiteaza sus si tare ca...
    ei...pe ei unde ii incadram?
    exista nuante chiar si atunci cand e vorba de credinta....
    si mai ales exista un pragmatism al credintei...chiar daca vrem sa reunoastem sau nu...
    o zi perfecta iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere