luni, 19 iulie 2010

AICI ESTE RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR

Apocalipsa 13:8 - Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume nu a fost scris, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului, care a fost junghiat.
Apocalipsa 13:9 - Cine are urechi, sa auda!
Apocalipsa 13:10 - Cine duce pe altii in robie, va merge si el in robie. Cine ucide cu sabia trebuie sa fie ucis cu sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor>
                                  Cei nescrisi in cartea vietii, pentru ca in decursul acestei vieti au avut inchinari gresite, inchinari gresite vor avea si dupa Judecata. Caci daca ei nu au avut urechi sa auda aici Cuvantul lui Dumnezeu, intrand, prin neascultare, intr-o robie aducatoare de robie, inchinarea lor ramane o inchinare surda. Dar si oarba, caci ei nu vad uratenia fiarei careia i se inchina, si nesimtitoare, caci ei nu simt rautatea fiarei, si neadevarata, caci ei, prin chiar inchinarea lor, vietuiesc in neadevarul fiarei. Adevarata inchinare trebuie sa o avem doar in fata Dumnezeului adevarat, orice inchinare in-afara unei astfel de inchinari fiind o inchinare neadevarata, prin falsitatea adresarii ei. Cei care practica o astfel de inchinare nu pot fi inscrisi in cartea vietii, pentru ei viata avand un cu totul alt inteles. Cand iti faci din fiara motiv de inchinare, viata ta devine infioratoare. Motivul inchinarii iti schimba scopul inchinarii. Caci, in timp ce in cazul adevaratei inchinari, scopul ei fiind acela de a fi un gest prin care tu vrei sa iti areti iubirea fata de Dumnezeu, aceasta iubire transforma inchinarea intr-o bucurie, in cazul gresitei inchinari, scopul ei fiind acela de a fi un gest prin care tu vrei dobandirea a cat mai multor avantaje, aceasta gresala transforma inchinarea intr-un chin. Pare mult mai avantajoasa inchinarea la fiara, care, atat de mincinoasa cum e, nu ezita sa-ti promita totul, necerandu-ti in schimb decat inchinare, adica recunoastere. De aceea aduce robie o astfel de inchinare. Avantajul inchinarii la Dumnezeu este 'unul singur': iubirea! aducator insa de atatea alte si alte avantaje, culminand cu acela al inscrierii in cartea vietii. "Avantajul" inchinarii la fiara este iluzia; iar iluziile nu fac altceva decat sa ne risipeasca orice alt-fel de avantaje, inclusiv pe acela de a fi inscrisi in cartea vietii. Rob al fiarei fiind, fiara iti va controla viata! Iar o viata controlata de fiara este, din toate punctele de vedere, inafara sfinteniei. De aceea sfintii nu o pot intelege pe fiara, iar fiara nu-i poate intelege pe sfinti. Sfinti inseamna deci inchinatori adevarati la Dumnezeu. Sfintii nu ucid, ei, prin puterea Duhului Sfant, dau viata. Viata inscrisa in cartea vietii.

4 comentarii:

  1. Sa fie lumina !
    Cand navighez pe blogul tau am impresia ca am intrat intr-o biserica, mai lipseste muzica orgai si mirosul de tamaie.

    In urma cu multi ani ma simteam pierduta si nu stiu prin ce minune am ajuns la Domul din Milano. Pentru prima data pana atunci in viata mea am simtit ca sunt in casa Tatalui meu! M-am simtit pentru prima data Acasa! E un semtiment/eveniment unic iar cuvintele nu i-ar putea descrie adevarata valoare/senzatie.
    Iti multumesc ca prin cuvintele tale m-ai ajutat sa-mi amintesc!
    Stii, imi e dor sa merg la biserica Catolica din Centru, mi-am promis ca atunci cand am sa ma intorc acasa la Turda am sa merg acolo:)

    Te salut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult!!!! -suflet pierdut(?) Mi-ai facut o imensa bucurie spunand ce ai spus. Si apoi...inteleg ca esti din Turda...cu atat mai mare bucuria!!!
    Da! ai dreptate, ne putem simti minunat intr-o bierica, mai ales intr-o mare catedrala. Acolo e un alt spatiu, acolo sunt alte dimensiuni, acolo si linistea devine altceva, iar orga numai acolo suna sublim. Acolo, fiind mai aproape de Dumnezeu, ne intelegem mai usor pe noi. Inca o data, MULTUMESC !!!
    Si eu te salut cu drag!
    FII BINECUVANTATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, sunt turdeanca get-beget!
    Sa fie lumina, pace si iubire unde esti tu si cei dragi tie!
    Te imbratisez cu drag si-ti doresc tot binele din lume :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eternity (mult mai frumos decat 'suflet pierdut...!!!) iti multumesc mult pt. urari, si iti doresc si tie, cu multa bucurie, tot binele din lume!!!
    Fii binecuvantata!!! Ioana.

    RăspundețiȘtergere