marți, 16 noiembrie 2010

Dumnezeu Insusi va purta de grija

                                      
Geneza 22:6 - Avraam a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus in spinarea fiului sau Isaac, si a luat in mana focul si cutitul. Si au mers astfel amandoi impreuna.
Geneza 22:7 - Atunci Isaac, vorbind cu tatal sau, a zis: "Tata!" "Ce este?" i-a raspuns el. Isaac a zis din nou: "Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?"
Geneza 22:8 - "Fiule" a raspuns Avraam,"Dumnezeu Insusi va purta de grija de mielul pentru arderea de tot."  Si au mers amandoi impreuna inainte.

                                       Tatal lui Isaac i-a pus lemnele in spinare fiului sau, precum crucea pusa in spinare Domnului nostru. Amandoi, Isaac si Isus, erau fii de tati, amandoi reprezentau o jerfa, una pentru ascultare in credinta, cealalta pentru mantuire. Mantuire in care pot fi cuprinsi si aceia care nu cred, daca se intorc. Necredinciosii nu sunt ca Avraam, cel care nu a ezitat sa puna in spinarea fiului sau, singurului sau fiu de la Sara, lemnele arderii lui. Dupa cum nici Isus nu a ezitat sa ia in spinare crucea pe care Tatal Sau L-a pus s-o ia. L-a pus s-o ia din iubire pentru noi, iubire atat a Tatalui, cat si a Fiului purtator de cruce. Cruce care insemna arderea Lui de tot. Poate daca i-ar fi spus Avraam despre ce este vorba, Isaac si-ar fi acceptat jertfa. Dar nu i-a spus, de aceea Isaac intreaba: unde este mielul pentru arderea de tot?  Intrebare pe care Isus Cristos nu a mai trebuit sa o puna, caci El stia ca El Insusi este mielul arderii de tot. Asa cum Dumnezeu Insusi a purtat de grija de mielul pentru arderea de tot in cazul lui Avraam si Isaac, tot la fel, Dumnezeu Insusi a purtat de grija de Mielul arderii de tot in cazul mantuirii noastre. El Si-a facut Miel propriul Lui Fiu. Lui Dumnezeu Tatal nu I-a mai dat nimeni un miel pe care sa-l puna in locul Fiului Sau. Astfel incat Fiul sau a trebuit sa fie ars de tot. Si a fost ars de tot pe crucea de lemn pe care El Insusi si-a purtat-o. Avraam a avut credinta mare, si deci a ascultat de Dumnezeu atunci cand Acesta i-a cerut sa-si arda de tot fiul. De aceea, apoi, au mers amandoi impreuna inainte. Yahveh are credinta mare, de aceea isi asculta propriul Sau cuvant atunci cand El Si-a cerut Lui Insusi sa-Si arda de tot Fiul. De aceea noi toti putem acuma merge inainte, impreuna cu Ei. 

3 comentarii:

  1. Amados irmãos e amigos!

    Recebi e estou repassando:


    O filme intitulado 'Corpus Christis' (O Corpo de Cristo), que vai sair em breve na América do Norte, mostra Jesus mantendo relações homossexuais com os seus discípulos. A versão teatral já se apresentou. É uma paródia repugnante de Jesus.

    Uma ação concentrada da nossa parte poderia mudar as coisas.


    poderíamos evitar a projeção deste filme no Brasil e até em outros países. Este filme nega a verdade da Palavra de Deus.


    PRECISAMOS DE MUITOS NOMES em adesão a esta proposta para evitar a exibição do filme.


    Na Bíblia está escrito: "Quem me confessar diante dos Homens, Eu o confessarei Diante de meu Pai, que está nos Céus" (Mt 10.32). "Mas aquele que me negar diante dos homens, também eu o negarei diante de meu Pai que está nos céus" (Mt 10.33).

    RăspundețiȘtergere
  2. Iarasi un text de exceptie ce merita toate aprecierile si binecuvantarile!
    Intr-adevar Dumnezeu a facut acolo o prefetie cu Avraam si Isaac.

    RăspundețiȘtergere