duminică, 16 octombrie 2011

Unde sunt dumnezeii...?

Isaia 36:19 - Unde sunt dumnezeii Hamatului şi Arpadului? Unde sunt dumnezeii din Sefarvaim? Şi unde sunt dumnezeii Samariei? Au izbăvit ei Samaria din mâna mea?

                                                   Se vorbeşte la plural despre ceva ce nu există. Mai mulţi dumnezei, pentru fiecare ţinut, dumnezei în care oamenii acelor ţinuturi credeau, credeau deci în ceva ce nu există. Singurul Dumnezeu existent, Cel care a creat şi acele ţinuturi, şi pe acei oameni, are răbdare cu toţi, El ştie că toţi suntem ai Lui. Nu se bate Yahve cu nişte dumnezei care nu există, bătălia Lui e cu oamenii care cred în acei dumnezei. Duh fiind, Dumnezeu trebuie mai întâi perceput cu sufletul, cu celelalte simţuri El neputând fi acum perceput. Nici dumnezeii aceia nu puteau fi percepuţi, din moment ce nu existau, dar oamenii credeau în ei. Bătălia lui Dumnezeu cu acei oameni a constat, şi constă în răbdarea lui Dumnezeu. Are răbdare Dumnezeu, El ştie că acei alţi dumnezei nu există, şi că a crede în ceva ce nu există e ca şi cum acei credincioşi n-ar exista. Într-o bună zi, ei sau urmaşii lor, îşi vor da seama de acest lucru, şi închinarea lor va deveni adevărată. Aceasta este răbdarea lui Yahve.

4 comentarii:

  1. acesti dumnezei pagini exista, din pacate, si astazi in mintea multora, fie ca se numesc Buddha, Allah sau mai stiu eu cum.
    singurul dumnezeu adevarat este Sfintul lui Israel, care nu`si pune slava lui in joc cu ceva inexistent, desi El este " Domnul Dumnezeul a tot trupul" (Ieremia 32:27).
    cred ca este foarte important sa stii cui te adresezi in rugaciune. Dumnezeu ni se reveleaza doar intr`un singur fel: prin Fiul Sau.
    am fost intrebata la un moment dat de ce Allah nu este pentru mine dumnezeu, mai ales ca intre Scriptura si Coran exista asemanari. dar si deosebiri majore, incepind cu cine si cui a inspirat aceasta scriere. in sfirsit, raspunsul meu a fost cam asa: daca Allah este Creatorul a toate cele vazute si nevazute, daca Isus Hristos este Fiul Sau si nu doar un profet oarecare, daca acesta a murit pe cruce, a inviat a treia zi si S`a inaltat la dreapta Tatalui si daca mama lui este Fecioara Maria din Nazaretul Galileeii, ei bine, atunci Allah poate fi dumnezeul meu.
    altminteri, nu exista. el si toti ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos comentariul tău, f. frumoasă specificarea ta...perfect de acord! şi eu cred că în mare parte aşa e, adică, fără ca ei să ştie, crezând în Allah, acei credincioşi cred în Yahve, Singurul Dumnezeu, şi pt. că este Singurul El este Adevărat, Singurul Adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  3. T.odor, habar n`am in ce anume cred ei.
    eu stiu doar ca atunci cind Filip I`a cerut lui Isus revelatia Tatalui, Acesta I`a raspuns: "Eu si cu Tatal una sintem".
    iar daca unii au drept argument "in casa Tatalui Meu sint multe locasuri", perfect de acord, doar este cuvintul Lui, DAR exista o singura usa: Isus Hristos, Fiul.
    "Eu sint usa. De va intra cineva prin Mine, se va mintui; si va intra si va iesi si pasune va afla." (Ioan 10:9).
    cum dar poti sa crezi in Tatal si sa nu crezi in Fiul??

    iti multumesc pentru acessta binecuvintata postare.
    nu fi suspicios ca ti`am modificat numele. mi se pare ca`ti arata mai bine calitatile. :)
    cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar eu îţi mulţumesc pt. complimentul de a-mi fi modificat numele ... T.odor.....da! frumos! mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere