luni, 10 octombrie 2011

un Judecător, prieten al dreptului

Isaia 16:5 - Și atunci un scaun de domnie se va întări prin îndurare; și se va vedea șezând cu credincioșie, în casa lui David, un Judecător, prieten al dreptului și plin de râvnă pentru dreptate.

                                                            Îndurarea salvează! Îndurare înseamnă și  râvnă pentru dreptate ea este un atribut divin, dar care, transferat nouă, poate mări divinitatea lumii noastre. Care lume altfel ar fi putu arăta dacă primul om, Adam, ar fi manifestat îndurare pentru dreptate, căci drept ar fi fost să asculte cuvântul lui Dumnezeu. Dar nu a făcut-o, și a devenit apoi chiar necesar să vină printre noi Trupul Cuvântului, spre a-Și întări scaunul de domnie prin îndurare, îndurare care atât de mult îi lipsește omului încă de la început. Având îndurare, Dumnezeu ne dă îndurare, căpătând îndurare putem manifesta îndurare. Este drept să fie așa, iar Cel venit pentru a fi un Judecător, prieten al dreptului și plin de râvnă pentru dreptate face dreptate. În lumea cezarilor îndurarea pare a fi perdantă, dar cine se învrednicește a o avea devine el prieten al dreptului.  Iată încă o cale de a ne apropia de Dumnezeu!
  Scriu aici și varianta după Septuaginta, în traducerea lui B. Anania:
Isaia 16:5 - Tronul va fi întemeiat cu milostivire, și cineva va sta pe el cu adevărul, în cortul lui David, judecând și cu deadinsul căutând judecată, și fără întârziere făcând dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu