luni, 31 octombrie 2011

Unde este pâine şi vin?

Plângerile lui Ieremia 2:12 - Ei ziceu către mamele lor: "Unde este pâine şi vin?" Şi cădeau leşinaţi ca nişte răniţi pe uliţele cetăţii, îşi dădeau sufletul la pieptul mamelor lor.

                                     L-au căutat, de multe ori fără să ştie, dintotdeauna oamenii pe Cristos. Nu L-au văzut, dar Îl căutau, nu ştiau, dar Îl căutau. Ziceu că sunt leşinaţi de foame, credeau că îşi dădeau sufletul pentru că nu au mâncat pâine şi nu au băut vin, şi încă nu ştiua cum le poate salva sufletul trupul lui Cristos şi sângele Lui. Îl aşteptau pe Mesia, ştiau că într-o zi va veni, dar nu ştiau că pâinea aceea salvatoare şi vinul acela curăţitor sunt chiar Mesia. Ei nu ştiau! Noi ştim!  Şi totuşi, sunt şi astăzi mulţi care întreabă  Unde este pâine şi vin   şi dacă găsesc se satură şi se îmbată, răstignindu-l din nou, de fiecare dată, pe Mesia. Acum ei se miră cum de totuşi, aşa sătui fiind, cad  leşinaţi ca nişte răniţi pe uliţele cetăţii.  Sau alţii, deşi ştiu de pâine-trup şi de vin-sânge, spun că e păcat să ne împărtăşim, fie şi simbolic, cu Cristos, pentru că suntem prea păcătoşi. Dar oare nu tocmai de aceea ne cere Fiul lui Dumnezeu să o facem?

Un comentariu:

  1. Oh foarte frumos ai descris. Noi nu meritam impartasirea cu trupul si sangele Lui, ci asta este un cadou facut de El celor ce cred in El si in mantuirea Sa.
    foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere