luni, 31 ianuarie 2011

heruvimi lucraţi cu măiestrie

Exodul 26:1 - Cortul să-l faci din zece covoare de in subţire, răsucit şi din materii vopsite în albastru, purpuriu şi cărămiziu; pe el să faci heruvimi lucraţi cu măiestrie.

                                         Ne spune Dumnezeu că trebuie să lucrăm cu măiestrie lucrurile pe care le lucrăm pentru El. Cortul, templul, biserica trebuiesc făcute cu multă măiestrie, dar, mai ales, cu multă măiestrie trebuie să ne lucrăm noi pe noi, fiecare în parte, dacă vrem a ne dedica lui Dumnezeu. O iubire subţire, frumos răsucită pentru a se împleti perfect cu sufletul nostru, trebuie să fie iubirea pe care o simţim pentru Domnul. Această împletire dintre iubirea noastră pentru Dumnezeu şi sufletul nostru alcătuieşte spiritul nostru, al fiecăruia, spirit semănat în fiecare de Dumnezeu, dar crescut şi format de fiecare. Este, ar trebui să fie oglindirea Spiritului Sfânt, iar semnul dacă se întâmplă aşa sunt heruvimii, cu măiestrie lucraţi, care ne împodobesc spiritul. Îl împodobesc, dar îl şi apără.

2 comentarii:

  1. Si eu as vrea sa continui la ce ai spus tu ca trebuie sa ne lucram noi pe noi,
    trebuie sa tinem cont ca suntem Templul lui Cel Sfant si El ne-a creat in asa fel incat sa-i aducem lauda si marire prin tot ce facem. Fii binecuvantat , Dor...cu mult dor....
    Cu drag si respect,
    "Gand frumos".....

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc mult ..."gând frumos" mi-ai făcut o mare bucurie, aş vrea să-ţi fac şi eu ţie o la fel de mare bucurie....
    MULTE, MULTE ... BINECUVÂNTĂRI !!!

    RăspundețiȘtergere