luni, 3 ianuarie 2011

DAR DUMNEZEU A SCHIMBAT RĂUL ÎN BINE

Geneza 50:1 - Iosif s-a aruncat pe faţa tatălui său, l-a plâns, şi l-a sărutat.
Geneza 50:19 - Iosif le-a zis: ''Fiţi fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu?
Geneza 50:20 - Voi negreşit v-aţi gândit să-mi faceţi rău; dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr.
Geneza 50:21 - Fiţi dar fără teamă, căci eu vă voi hrăni, pe voi şi pe copiii voştri.'' Şi i-a mângâiat, şi le-a îmbărbătat inimile.

                                       Dumnezeu seamănă în om, omul seamănă în pământ, sămânţa fiind de la Dumnezeu primită. Ce seamănă Dumnezeu în om dă rod bun, rod din făina căruia se poate face pâine, sau dă rod rău, rod din spinii căruia se poate face coroana cu care unii vor să batjocorească pâinea rodului bun. Este a lui Dumnezeu sămânţa, dar rodul este al omului. Rodul din om, la fel ca şi rodul din pământ. Dar uneori, şi numai El ştie când, Dumnezeu poate schimba răul în bine ca să împlinească ceea ce se vede azi. Tot ceea ce se vede azi este rodul venit din sămânţa primită de la Dumnezeu şi semănată de om. Tot, inclusiv spinii transformaţi în pâine. Iată de ce trebuie să fim fără teamă, căci Dumnezeu ne va hrăni, pe noi si pe copiii noştri. Întotdeauna şi tuturor Dumnezeu le-a dat, ne dă şi le va da pâinea cea de toate zilele, şi sub formă de mană, atunci când este cazul. Aşa ne mângâie şi ne îmbărbătează El, Dumnezeu. Dar mai ales ne mângâie şi ne îmbărbătează cu Cuvântul, Cuvânt devenit pâine, Cuvânt întrupat, venit printre noi spre a ne ajuta în vrerea noastră de a alunga spinii dintre noi. Atunci când vrem noi, vrea şi Dumnezeu.

4 comentarii:

  1. La multi ani! Un an plin de binecuvantari si cuvinte inspirate.
    Ai inceput bine. Cand stam asa cu inima plina dorind sa daruim si celorlalti... vine si Dumnezeu cu preaplinul Sau... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULŢI ANI !!! şi vouă . Un an plin de împliniri şi multe, multe bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...cum mai spune Biblia in alta parte..."n-am vazut pe cel neprihanit parasit nici pe urmasii lui cersindu-si painea" ...foarte frumos:)

    RăspundețiȘtergere