vineri, 29 octombrie 2010

Eu, Isus, l-am trimis pe ingerul Meu

Apocalipsa 2:17 - Cel ce are urechi, sa auda ceea ce Duhul le zice Bisericilor; Biruitorului ii voi da din mana cea ascunsa si-i voi da o pietricica alba si pe pietricica scris un nume nou, pe care nimeni nu-l stie decat cel ce-l primeste.
Apocalipsa 2:25 - dar ceea ce aveti tineti cu tarie pana voi veni.
Apocalipsa 2:26 - Iar biruitorului si celui ce pazeste pan'la capat faptele Mele ii voi da stapanire peste neamuri
Apocalipsa 2:27 - si cu toiag de fier le va pastori si ca pe vasele de lut le va sfarama, asa cum si Eu am primit putere de la Tatal Meu;
Apocalipsa 2:28 - si-i voi da Steaua cea de dimineata.
Apocalipsa 22:16 - Eu, Isus, l-am trimis pe ingerul Meu sa va marturiseasca voua acestea cu privire la Biserici. Eu sunt radacina si odrasla lui David, Steaua stralucitoare a diminetii. 
                               Va fi atat de altfel lumea vesniciei de dupa Judecata incat pare imposibila descifrarea si a unui singur, si poate cel mai simplu element al existentei ei. Si totusi, pentru ca Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-un intuneric total atunci cand este vorba despre gandurile noastre referitor la viata eterna, ne trimite unele raze de lumina, puse si in niste cuvinte ale unor carti biblice. Punand in mintea omului gandul nemuririi, deci gandul eternitatii, Yahveh vrea sa ii si lumineze calea spre ea, lui, omului, oricare ar fi el, cu conditia ca si el sa fie interesat de parcurgerea acestei cai. Cale pe care va intalni atat locuri luminate, si anume, acele locuri pe care vrea Dumnezeu sa i le lumineze, cat si, mai ales, multe locuri tainice, pe care vrea Dumnezeu sa le tine tainice. Despre ele, omul nu are a-si pune intrebari. Ii sunt deajuns omului tainele locurilor luminate, caci desi luminate, sunt pline de taine greu de inteles. Desi luminate acum, intelegerea acestor taine se face in timp. Iar spre a-si usura intelegerea tainelor luminate de Dumnezeu, oamenii trebuie sa asculte ce le spune Spiritul. Si iata ce ne spune El aici: ca va exista un conducator lumesc care va carmui cu un toiag de fier. Numele lui nu-l stie nimeni inafara de el insusi. Dar cea mai importanta afirmatie de aici este ca lui, acelui conducator, ii va da Cristos Steaua de dimineata, ca semn al meritelor lui de a fi acel conducator. Stea care este chiar El, Isus Cristos. Deci iata! Cristos insemn al victoriei. Ceea ce diferentiaza lumea aceasta de lumea eterna este faptul ca atunci aceasta victorie a lui Isus va deveni deplina si va ramane asa.  

2 comentarii: