miercuri, 13 octombrie 2010

luati armura lui Dumnezeu

Efeseni 6:12 - Caci lupta noastra nu este'mpotriva carnii si a sangelui, ci'mpotriva Incepatoriilor, impotriva Stapaniilor, impotriva Stapanitorilor acestei lumi de'ntuneric, impotriva duhurilor rautatii care sunt in stihiile ceresti.
Efeseni 6:13 - Pentru aceea luati armura lui Dumnezeu: pentru ca'n ziua cea rea sa fit in stare sa tineti piept; si dupa e veti ispravi totul, sa ramaneti in picioare.

                                             Dumnezeu l-a creat pe om sa poata cuprinde in el intreaga, plinatatea Lui. Poate omul s-o faca. Dar multi nu vor. Este suficienta o cat de mica ezitare din acest punct de vedere, pentru ca stapanitorii intunericului acestui veac, duhurile rautatii care, iata! sunt in stihiile ceresti, sa-l acapareze pe cel neatent. Neatent sau neinteresat de plinatatea lui Dumnezeu. Deci cel care nu vrea sa ramana in asemanarea cu Dumnezeu. Pentru a ramane in asemanarea cu Dumnezeu, trebuie ca, prin Isus Cristos, sa primesti Duh Sfant, devenind astfel capabil de o iubire asemanatoare iubirii divine. Cei care nu se fac capabili de o astfel de iubire, intra in lumea Stapanitorilor acestei lumi de'ntuneric  stapanitori impotriva carora primii trebuie sa lupte. Iata! Biblia nu ne indeamna sa luptam unii impotriva altora, ci pe cei credinciosi ii indeamna sa lupte impotriva raului. Lupta in care, credinciosi fiind, ura nu trebuie sa existe. Lupta in care primul care ajuta este Dumnezeu: mai presus de toate luand pavaza credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile inflacarate ale celui-rau. Luati si coiful manturii si sabia Duhului, care este cuvantul lui Dumnezeu. (Efeseni 6:16,17)
                                                           ( Am folosit traducerea lui B. Anania )
                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu