luni, 11 octombrie 2010

sa va umpleti de toata plinatatea lui Dumnezeu

Efeseni 3:16 - pentru ca El, dupa bogatia slavei Sale, sa va dea ca prin Duhul Sau sa fiti puternic intariti in omul cel launtric;
Efeseni 3:17 - ca Hristos sa Se salasuiasca prin credinta in inimile voastre; inradacinati si intemeiati in iubire
Efeseni 3:18 - sa puteti intelege, impreuna cu toti sfintii, care este latimea si lungimea si adancimea si inaltimea,
Efeseni 3:19 - si sa cunoasteti iubirea lui Hristos cea mai presus de cunoastere, pentru ca sa va umpleti de toata plinatatea lui Dumnezeu.

                                             Putem cunoaste ceva ce intrece orice cunostinta numai prin traire. Trebuie sa traim drgostea lui Cristos pentru a ajunge sa fim umpluti de toata plinatatea lui Dumnezeu. Doar dragostea ne duce la plinatatea lui Dumnezeu, si anume, o dragoste asemenea dragostei lui Cristos, adica o dragoste implinita de sacrificiul pentru cel iubit, nepunandu-ne in niciun moment problema daca acela merita sau nu acest sacrificiu. Este mai important sacrificiul nostru implinitor de iubire decat meritele altora. Greselile pot fi iertate, de unde: "Tata, iarta-i! caci nu stiu ce fac!"  in schimb iubirea nu poate fi inlocuita cu nimic. Si, intregita de iertari, chiar daca uneori de neinteles, iubirea evadeaza dinspre o simpla traire umana a ei inspre o traire divina. Iubirea inaltata la inaltime divina, adica iubirea a carei largime, lungime, adancime si inaltime pot fi percepute si pricepute numai daca Hristos locuieste in inimile iubitoare, acea iubire este masura adevaratei credinte. Pentru a fi capabili de o astfel de iubire, omul trebuie sa devina intarit prin Duhul lui Cristos. Intarit, adica implinit, adica umplut cu toata plinatatea lui Dumnezeu. Iata deci: putem cuprinde in noi plinatatea lui Dumnezeu!!! Aceasta este asemanarea noastra cu Acela care ne-a creat.
                                               ( Am folosit traducerea lui B. Anania )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu