miercuri, 27 octombrie 2010

sa ne iubim unii pe altii!

2 Ioan :5 - Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea pe care am avut-o de la inceput: sa ne iubim unii pe altii!
2 Ioan :6 - Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput.
                                                  Biserica spirituala si biserica aparenta. Prima este Doamna pe care cea de-a doua trebuie sa o respecte, dincolo de existenta oricaror porunci, dincolo de faptul ca ea, cea de-a doua, exista doar prin existenta primeia, a bisericii spirituale. Biserica aparenta, adica aceea pe care o vedem, dar si aceea care va avea un sfarsit, este inferioara bisericii spirituale, adica biserica nevazuta, dar  biserica vesnica. Spiritualul este ceea ce va trece din lumea aceasta in lumea vesniciei, deci spiritualul va dainui. Dumnezeu este Spirit. Cat priveste materialitatea lui Dumnezeu, despre  ea putem afirma numai ca exista, caci de aceea ne spune Dumnezeu ca suntem chipuri ale Lui. Iar a fi chip inseamna a fi materie. Materie, aceea a lui Dumnezeu, despre care nu stim nimic, decat, poate, faptul ca ea este intretesuta cu mult mai multa spiritualitate decat materia de acum, si de aici. Acum, si aici domina materia. Atunci, si acolo dominant va fi spiritul. Materia de acum, si de aici genereaza un altfel de dragoste decat spiritul de atunci, si de acolo. De aceea este important sa dam, acum si aici, atentia cuvenita acestei iubiri, ea, iubirea pe care trebuie sa o avem unii fata de altii, fiind aceea care ne arata masura adevaratei iubiri, a iubirii spirituale. Iubire care va umple tot timpul de atunci, si tot spatiul de acolo. Putem spune ca iubirea de acum, si de aici este masura adevaratei iubiri spirituale. Lucru adeverit de Duhul Sfant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu