duminică, 27 iunie 2010

FIINDCA DUMNEZEU A INCHIS PE TOTI OAMENII... CA SA AIBA INDURARE DE TOTI

Romani 11:32 - Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare, ca sa aiba indurare de toti.
                                     
    Cand ne-a dat tuturor duh pentru a ne usura partasia cu Duhul Sfant, Dumnezeu, iata! " a inchis pe toti oamenii in neascultare, ca sa aiba indurare de toti." El a facut acest lucru stiind ca, oricum, oamenii s-ar fi inchis ei insisi, singuri, in neascultare, dar atunci neascultarea noastra nu s-ar mai fi bucurat de indurarea Lui. Deci pentru a ne salva, meritandu-i indurarea, ne-a inchis Dumnezeu pe toti in neascultare. Dar si in neascultare,
noi tot liberi suntem, deci putem alege ascultarea. Ne-a inchis pe toti Dumnezeu in neascultare ca sa aiba indurare de toti, dar nu toti vor sa primeasca indurarea. A manifesta indurare si a da indurare sunt doua lucruri diferite. Dumnezeu manifesta pentru toti indurare, caci de aceea ne-a inchis pe toti in neascultare, dar El va da indurare numai acelora care prin credinta, deci printr-o buna-intelegere, vor reusi sa iasa din inchiderea neascultarii spre libertatea ascultarii. Iata deci: neascultarea- o inchidere, ascultarea- o libertate. Numai aceia care, liberi, vor asculta Cuvantul, vor fi mantuiti.
Caci numai ascultand, omul va intelege si va implini. Deci pentru a ne salva pe toti oamenii ne-a inchis chiar El, Dumnezeu, in neascultare. Lui Dumnezeu nu are cum sa-i para rau de aceasta actiune a Lui. Este ceea ce se spune in versetul 29: " Caci lui Dumnezeu nu-I pare rau de darurile si de chemarea facuta."                                                                                                           

2 comentarii:

  1. Il mio amico ...
    ... amato il tuo blog ...
    Immagini e testo meraviglioso!

    Bacio...
    Beijo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie mille!!! Sii benvenuta nel mio mondo!!!

    RăspundețiȘtergere