marți, 15 iunie 2010

PENTRU A STA DE VORBA, ALEGE-TI OAMENI DESTEPTI

Ecleziasticul 9:15 - Pentru a sta de vorba, alege-ti oameni destepti, si tot cuvantul tau sa fie despre Legea Celui - Preainalt.
Ecleziasticul 9:16 - Oamenii drepti sa-ti fie oaspeti, iar mandria ta sa fie in frica de Domnul.

        Arata-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti arat cine esti. Daca te insotesc oameni cuvantatori despre Legea Celui - Preainalt, despre aceasta Lege vei vorbi si tu pe drumul tau, ceea ce este un semn de intelepciune. Dar, pentru a intelege bine efectul acestui adevar, trebuie sa fii un bun cunoscator al oamenilor. Isus Cristos a fost acuzat de unii ca sta la masa cu vamesii inselatori, cu saracii nemilosi, cu curvele pacatoase, cu schilozii nestiutori; pentru acei acuzatori, Isus era unul dintre aceia cu care El S-a insotit pe o portiune de drum. Nici nu stiau acuzatorii ca, de fapt, pacatosii, nemilosii, nestiutorii erau ei, de aceea nu cu ei S-a insotit Isus. Face parte din discernamantul nostru, un dar tot de la Dumnezeu primit, dar pe care fiecare il folosim dupa propria pricepere, sa stim sa-i alegem pe oamenii calatoriilor noastre., pe cei cu care sa vorbim in Adevar despre Legea Celui - Preainalt pe oamenii drepti care sa ne arate ce inseamna frica de Domnul. Adica frica de Dumnezeu inseamna si sa nu ne fie frica de oamenii carora le este frica de Dumnezeu. Sau frica de Dumnezeu inseamna si frica de oamenii carora nu le este frica de Dumnezeu. Sau frica de Dumnezeu inseamna sa-ti fie frica de tine insuti atunci cand nu iti este frica de Dumnezeu. Vezi si:
Ecleziasticul 10:21 - Frica de Domnul este inceputul ridicarii, iar impietrirea si trufia sunt inceputul caderii.
Ecleziasticul 10:22 - Fie ca omul este bogat, nobil sau sarac, lauda lui e frica de Domnul.
 Am citat din Ecleziasticul  (Intelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah) versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu