sâmbătă, 19 iunie 2010

FEMEIA A VAZUT CA POMUL ERA BUN

Geneza 3:6 - Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, si a mancat; si a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.
Matei 27:19 - Pe cand sta Pilat pe scaun la judecata, nevasta-sa a trimis sa-i spuna: " Sa n'ai nimic a face cu neprihanitul acesta; caci azi am suferit mult in vis din pricina lui."
                      Jertfindu-Se pe cruce, Cristos a facut posibil ca toate pacatele tuturor muritorilor sa fie iertate daca ei, muritorii, Ii inteleg si Ii traiesc jertfa. Ne poate fi iertat, poate, prin jertfa lui Cristos, si primul pacat, zis 'original'. Dumnezeu stie ce e de iertat si ce e de neiertat la fiecare dintre noi. Dar jertfa lui Isus, atat de mareata prin durere si nelacrimare, caci pe cruce Cristos a suferit mult dar nu a plans, a fost acceptata pentru a ne usura mantuirea prin iertarea de pacate, iertare care, de multe ori, este dorita mai mult de Iertator decat de gresitor. S-a schimbat in mod esential lumea, de la jertfa incoace. Si iata ca Dumnezeu a facut ca primul pacat al primei femei, transmis, prin ascultare, barbatului ei ,  dar si tuturor oamenilor, sa fie, intr-un fel, recuperat printr-o buna intelegere a unei femei neevreice, intelegere transmisa ei de Dumnezeu printr-un vis. In toata adunarea aceea, care nici nu stia  ca, de fapt, Il judeca pe Dumnezeu, doar acea femeie, ascultatoare de data aceasta  de Dumnezeu si nu de sarpe, I-a spus lui Cristos 'neprihanit', stiind ca este asa, ea zicandu-i brbatului ei sa nu aiba a face cu Isus, fiindu-i greu, in acea atmosfera ostila, sa-i ceara mai mult. De aceea, ulterior Pilat se spala pe maini, gest pe care Adam nu l-a facut. Iata deci ca noua religie, atat de veche totusi, incepe si printr-un gest pe care, daca l-ar fi facut Eva, altfel ar fi aratat intreaga omenire. Eu vreau sa cred ca in visul sotiei lui Pilat, neprihanitul Cristos i s-a aratat ca un pom bun de mancat si placut de privit. Si mai vreau sa cred ca pomul pe care l-a privit Eva era tot Isus Cristos.
                                                 

2 comentarii:

  1. un premiu te asteapta pe blogul meu. multumesc mult pentru ceea ce scrii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucuriile impartasite devin inmiite. Iti multumesc si eu pt. ca de acolo, de undeva, dintr-un minunat loc, imi trimiti mesaje de incurajare. Ele imi sunt de mare folos! Bunul Dumnezeu sa fie alaturi de tine in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere