miercuri, 23 iunie 2010

CACI TATAL IL IUBESTE PE FIUL

                                                                                      

Ioan 5:20 - "Caci Tatal Il iubeste pe fiul si-I arata tot ce face; si lucruri mai mari decat acestea Ii va arata, pentru ca voi sa va mirati."
                               Nu celor care se mira de lucrarile lui Dumnezeu le sunt adresate aceste lucrari, ci celor care le admira. Caci admirandu-le, Il preamaresc pe Creatorul lucrarilor. Pe cand cei care se mira de aceste lucrari, le admira pe ele, ignorand sa ajunga cu admiratia pana la Dumnezeu. A ne opri cu admiratia doar la lucrari, omitand, prin neintelegere, pe Creatorul lor, inseamna a nu ne invrednici sa ne apropiem de Acesta. Inseamna, in fond, a nu intelege nimic, caci nu putem intelege lucrarile neintelegandu-L pe Creatorul lor. Nu putem intelege lucrarile inainte de a-L intelege pe Creator. Iar pentru a ne usura intelegerea, deci pentru a ne usura apropierea de El ajutandu-ne de lucrarile Lui, Dumnezeu nu a ezitat sa dea corp omenesc Fiului Sau, si sa-L trimita pe Pamant, incredintandu-I si lucrari mai mari decat acelea pe care neintelegatorii, si asa mici cum sunt, cu greu le inteleg.      
    Acesta este un semn al iubirii pe care Tatal o poarta Fiului, dar si al iubirii pe care Tatal ne-o poarta tuturor, inclusiv neintelegatorilor. Din iubire pentru noi Dumnezeu ne arata lucrarile din ce in ce mai mari, noua, tuturor, dar mai ales neintelegatorilor, sperand ca, in cele din urma, ei sa inteleaga tot      
si sa treaca de la a se mira de lucrarile lui Dumnezeu la a-L admira pe Dumnezeu. Dumnezeu si Fiul Lui stiu ca este o lucrare grea aceasta, chiar ea fiind demna de a fi cuprinsa intre acele lucrari mari de care neintelegatorii se mira. Numai din iubire face Dumnezeu toate aceste lucrari. Si, mirandu-ne de ele, dar trecand dincolo de aceasta mirare pentru a putea ajunge la izvorul ei, care este chiar izvorul lucrarilor, noi suntem datori sa raspundem cu aceeasi iubire, oglindire a iubirii Creatorului. Doar avand o astfel de iubire pentru Creator, putem trece de la a ne mira de lucrarile Lui la a-L admira pe El. Doar intelegandu-I iubirea, si manifestand o iubire la fel de mare, admiratia noastra devine adevarata.
                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu