duminică, 27 iunie 2010

EI SUNT ISRAELITI ...

Romani 9:4 - Ei sunt israeliti, au infierea, slava, legamintele, darea Legii, slujba dumnezeiasca, fagaduintele,
Romani 9:5 - patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!
                                   Iesind dintre israeliti, Hristos, care este mai presus de toate Dumnezeu binecuvantat in veci, vine spre intreaga omenire, El voind sa cuprinda in imbratisarea Lui pe toti cei nascuti de la Adam si pana la sfarsitul lumii.
   De la prima porunca a lui Dumnezeu, care daca ar fi fost ascultata n-ar mai fi existat atatea ispite pentru om, caci fructul oprit s-ar fi transformat intr-o bucurie permisa, bucurie traita deplin tocmai prin intelegerea corecta a opririi, deci de la prima porunca pana la sfarsitul veacurilor, toti traitorii, unii afland, altii nu, unii voind, altii nu, absolut toti vor fi ajuns sau vor fi ajungand sa Il cunoasca pe Hristos drept Unsul lui Dumnezeu Mesia, deci drept Dumnezeu. Iesit dupa trup dintre israeliti, Hristos vrea sa ii cuprinda cu Spiritul Sau pe toti, spre a-i conduce spre o mantuire care este ultimul scop al lui Yahveh, caci pentru omul mantuit a creat Dumnezeu intregul Univers. Daca n-ar fi fost incalcarea primei porunci, omul Adam, si prin el toti oamenii, ar fi intrat, am fi intrat direct in mantuire. Si in acel caz Cristos n-ar mai fi trebuit sa iasa, dupa trup, dintr-un anumit neam, El ramanand Spiritul cuprinzator al tuturor spiritelor omenesti; atunci Spiritul Sfant ar fi coborat direct peste oameni inca de la nasterea fiecaruia, deci oamenii ar fi primit sfintire care i-ar fi facut pe toti demni de a intra in spiritualitatea divina. Nu stim cum ar fi fost viata atunci,    
dar putem sti ca ar fi fost cu totul altfel. Adica s-ar fi instaurat
direct Raiul. Dar pentru ca nu a fost asa, chiar daca nu din vina fiecaruia dintre noi, fiecare va trebui sa capatam mantuirea pe care fiecare va trebui sa o meritam. Unii vor intelege, altii nu, unii vor vrea, altii nu, depinde deci de fiecare sa intre in spiritualitatea divina pentru a fi mantuiti. Iar pentru a fi mantuiti a fost nevoie, este nevoie de Hristos in trup, care, iata! vine dinspre israeliti. El vine cu trupul, dar mai ales vine cu Spiritul Sau Sfant, care este si Spiritul Sfant al lui Yahveh, vine spre a turna peste toti Duh Sfant, caci numai asa vom putea fi mantuiti. Venind in trup, Cristos nu vine oricum, ci vine purtand cu El infierea, slava, Legea, slujba dumnezeiasca, dar mai ales fagaduintele, care sunt ale Lui si ale Tatalui Lui, Ei amandoi, dar impreuna cu Spiritul Sfant, fiind implinitori ai acestor fagaduinte. Iar cea mai importanta dintre ele este mantuirea tuturor celor care merita mantuirea. Pentru a intra cu spiritul nostru in Spiritul Sfant al divinitatii, deci pentru a merita mantuirea, noi, acum purtatorii unor trupuri care fac parte din diverse neamuri, va trebui sa primim, printr-o buna-intelegere, ceea ce Isus ne aduce, adica infierea, gloria, Legea, slujba dumnezeiasca, care venite prin Cristos dinspre israeliti, devin ale noastre, ale tuturor. Dar ale tuturor care, si in acest fel, isi vor face meritata mantuirea.                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu