vineri, 25 iunie 2010

INSUSI DUHUL ADEVERESTE

Romani 8:16 - Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu.        
                                    
                      Suntem copii ai lui Dumnezeu prin duh, adica prin spirit, lucru adeverit de Insusi Spiritul Sfant. Prin spirit suntem deci frati ai lui Isus Cristos, deci Il avem pe Yahveh Tata= Ava. Aceasta inseamna ca purtam in noi o sfintenie icoana a sfinteniei lui Isus, a sfinteniei Duhului Sfant, a sfinteniei lui Yahveh. Iata deci ca prin sfintenia noastra, pusa in fiecare dintre noi de Yahveh prin intermediul lui Cristos si cu ajutorul Duhului Sfant, noi suntem chemati sa completam trinitatea, sa o intregim. Dar desi se adauga sfintenie trinitatii, ea tot trinitate ramane, caci spiritul nostru, al fiecaruia, se include in  Acel Spirit Sfant care de la Tatal si de la Fiul purcede. Spiritul nostru inclus in Spiritul Sfant - aceasta este voia lui Dumnezeu, caci de aceea ne-a facut pe toti copii ai Lui, dupa cum adevereste Insusi Duhul Sfant in care, deci, am intrat si noi, cu duhul nostru.
 Fiind voia lui Dumnezeu, asa se intampla, martor al adevarului acestei intamplari fiind Cristos, prin jertfa Lui. A fi inclusi in Duhul Sfant inseamna a fi mantuiti. Dar nu toti vom fi mantuiti. Deci, desi am intrat cu totii cu spiritul nostru in Spiritul Sfant, nu toti vor sa ramana acolo, cei mai multi, se pare, vor sa iasa din aceasta sintenie, dorinta aceasta fiind mostenirea venita de la Adam, dar pusa in practica de fiecare care vrea acest lucru. Este foarte usor sa parasim Spiritul Sfant, indemnurile parasirii fiind foarte atractive. Iar multi nici nu constientizeza ca spiritul nostru face parte din Duhul Sfant, deci ca suntem copii ai lui Dumnezeu, mostenitori ai Sfinteniei Lui inainte de a fi mostenitori ai caderii adamice. Sau chiar daca stiu, nu vor sa auda, caci trebuie sa suferim impreuna cu Cristos pentru a ajunge sa fim proslaviti impreuna cu El, deci pentru a ramane parte a Spiritului Sfant. Vezi si:
1 Corinteni 3:16 - Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnzeu locuieste in voi?
1 Corinteni 3:17 - Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant: si asa sunteti voi.              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu