miercuri, 2 mai 2012

cu niciun chip nu te voi părăsi

Evrei 13:4 - Căsătoria să fie ținută în toată cinstea, și patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari.
Evrei 13:5 - Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: ”Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!”

                                                                             Iubirea e o plăcere, dar e și chin. E chin iubirea creștină pentru că ne obligă la multe renunțări. Nu e ușor, e foarte greu, și devine din ce în ce mai greu să nu iubim banii, adică să nu-i iubim mai mult decât pe Dumnezeu. Și totuși, ar fi așa de ușor ca și cei care au mulți bani, și cei care au bani suficienți, și cei care au puțini bani, toți să ne aducem aminte de promisiunile lui Dumnezeu, și aducându-ni-le aminte, să nu uităm că Dumnezeu își ține toate promisiunile, adică le împlinește. Geneza 28:15 --Iată! Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge...nu te voi părărsi până nu voi împlini ce spun!  Dacă n-ar fi vrut să ne fie bine, Dumnezeu nu ne-ar fi creat. Decăderile noastre nu vor anula binele pe care ni-l dorește Creatorul. El vrea să ne simțim bine aici, ca să gustăm încă de acum binele etern. Și totuși, nouă ne este așa de greu să înțelegem ce înseamnă acest bine, ne este așa de greu să renunțăm acum la un milion de bani în favoarea unor milioane și milioane de clipe promise. Banii sunt aici, clipele acelea par tare departe. Ne este greu acum să înțelegem, de exemplu, că îmbrățișările frățești pot înlocui banii, o îmbrățișare caldă și sinceră putând încuraja și vindeca mai mult decât o sumă de bani, căci în bani trăiește Mamona, iar în îmbrățișări trăiește Dumnezeu. Dar din păcate mulți, prea mulți acum, în timp ce Îl îmbrățișează pe Dumnezeu, privesc spre Mamona.
   Scriu aici și traducerea lui B. Anania:
Evrei 13:4 - Cinstită întru totul să fie căsnicia, și patul ei să fie neîntinat, căci Dumnezeu îi va judeca pe desfrânați și pe adulteri.
Evrei 13:5 - Purtarea să vă fie fără iubire de arginți; mulțumiți-vă cu ceea ce aveți, căci Însuși El a zis: ”Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu